Kusthoreca beraamt aanslag op Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | Het mooie en warme weer begint haar tol te eisen: het is ongewoon rustig aan de kust. En dat leidt tot grote ongerustheid bij de plaatselijke horecabedrijven die steen en been klagen dat ze amper volk over de vloer krijgen. De oorzaak daarvan is nu gekend. Alle kustgangers trekken nu op vakantie naar Vremde.

Er is een massale drukte op de in-en uitvalsweg naar Vremde. De plaatselijke Dienst Toerisme heeft het nog nooit zo druk gehad. Dagjesmensen verkiezen een dorp als Vremde alsmaar vaker boven wat zand, zout water en de files op de E40. Maria gaat al sinds ze piepjong was naar de kust. Nu toch al zo’n dertien landstitels van Club Brugge geleden. ‘Ik heb de E40 zien opgroeien, er de bloeitijd van gekend, maar het is me allemaal wat te commercieel geworden. De Vremdesesteenweg biedt veel meer afwisseling en is veel authentieker om op stil te staan. En als het te graag gaat, kunnen we het fietspad nemen om voorbij te steken. Dat is nu toch breed genoeg.’

Maria: “De E40 is me wat te commercieel geworden. De Vremdesesteenweg is veel authentieker om in de file te staan.”

Niet enkel de Vremdesesteenweg is een belangrijke troef. De prachtige Sint-Jan in d’Oliekerk met haar stilstaande klok, het ongerepte park met haar alles overwoekerende brandnetels en haar oud-gemeentehuis opgetrokken uit authentieke doodgewone bakstenen vormen een belangrijk aandeel in het succes van het toerisme in het landelijke Vremde.

Maar de medaille heeft zoals steeds ook een keerzijde. Ook zo voor Vremde. De terroristische organisatie KUSTHORECA heeft al met aanslagen gedreigd in Vremde wanneer het toeristen zal blijven wegsnoepen van de kust. De KUSTHORECA wil dat de internationale gemeenschap verregaande sancties doorvoert tegen Vremde. Desondanks heeft deze dreiging nog niet veel effect gehad. Enkel Syrië heeft uit veiligheidsoverwegingen al haar ambassadeur uit Vremde teruggeroepen.