Terreurdreiging legt Vremde lam

door The Vremde Mirror

Vremde | Grote consternatie in Vremde. Al Qaeda dreigt met terroristische aanslagen. Het dorpsleven in Vremde ligt lam. Na de Syrische ambassadeur een dikke week geleden, trekt nu ook die van Amerika zich terug uit Vremde.

Omwille van de terreurdreiging zijn de Vremdse autoriteiten in opperste staat van waakzaamheid. Er wordt de burgers gevraagd om extra alert te zijn, want het spook van Al Qaeda kan overal om de hoek schuilen. Maar in Vremde is men deze terreurdreiging intussen al gewoon. Het lot van een grote mogendheid. Ramen en deuren sluiten, voldoende water drinken en geen lucht inademen die er verdacht uitziet, wordt de burgers in dergelijke crisistijd als raad meegegeven. Maar toch vooral voldoende water drinken.

‘Uit onderschepte communicatie is gebleken dat de grote Westerse mogendheden op het ‘to-attack-lijstje’ van Al Qaeda staan. Het is logisch dat Vremde zich dan extra geviseerd moet voelen.’

Er zijn serieuze aanwijzingen dat Vremde wel eens een doelwit zou kunnen zijn van Al Qaeda. Dat zegt toch burgemeester Boer Gust. ‘Uit onderschepte communicatie is gebleken dat de grote Westerse mogendheden op het ‘to-attack-lijstje’ van Al Qaeda staan. Het is logisch dat Vremde zich dan extra geviseerd moet voelen.’

‘Openbare aangelegenheden vormen vaak een doelwit,’ vertelt de Vremdse burgervader. ‘De recent gerenoveerde pastorij is voor terroristen een heel aantrekkelijk doelwit en wordt daarom extra bewaakt net als onze kerk. De plaatselijke horeca sluit uit veiligheidsoverwegingen de deuren. Wat het anders ook doet, want maandag is haar sluitingsdag. Maar toch bewijst dit nog maar eens de ernst van de terreurdreiging.’