Hiep hiep hoera!

door The Vremde Mirror

8 augustus 2012. Een mijlpaal in het Vlaamse Medialandschap. De dag die de geschiedenisboeken is ingegaan als de dag dat The Vremde Mirror is opgericht. In één jaar tijd heeft dit medium de verhoudingen tussen de vertrouwde media zwaar onderuit geschopt. De krantenverkoop daalt schrikwekkend, weekbladen worden door dit machtige mediaconcern opgeslokt en zaken die de reguliere media verzwijgen, worden door The Vremde Mirror gebracht. Zo blijkt Obama van Vremde origine te zijn, heeft niet één of ander Zuid-Amerikaans land klokkenluider Snowden asiel aangeboden en is niet België zoals in de media verteld wordt maar Vremde een doelwit van Al Qaeda.

Maar omdat het zo hoort een dankwoordje aan onze trouwe lezer. Enkelvoud. Hij of zij die wil investeren in het verprutsen van zijn of haar tijd door het lezen van diepgravende analyses, achtergrondinformatie en vooral veel onzin gebracht op een hoogdravende manier. Een beursgang is door de barre economische omstandigheden nog niet voor morgen, maar intussen is The Vremde Mirror wel uitgegroeid tot een high potential op Twitter met maar liefst 54 volgers. Dat is bijna 2,5% van het aantal inwoners van Vremde. Vrij imposant eigenlijk in vergelijking met De Standaard dat slechts een 80 000 volgers kan voorleggen. Amper 1,3% van het aantal inwoners in Vlaanderen. Conclusie The Vremde Mirror is 2x zo groot als De Standaard en het heeft daar slechts één jaar voor nodig gehad om hierin te lukken.

Desondanks weigeren de traditionele media deze nieuwe realiteit onder ogen te zien. Halsstarrig blijven ze platgetreden paden bewandelen en erger nog hebben ze de eerste verjaardag van The Vremde Mirror schandelijk over het hoofd gezien. Noch verjaardagswensen van zogenaamde kwaliteitskranten als De Tijd, De Morgen of De Standaard, noch van populaire gazetten als Het Nieuwsblad of Het Laatste Nieuws. De dag is nog jong, desondanks verwachten we niet dat er nog iets komt. Sportief is anders. Gelukkig springt onze voltallige redactie hier professioneel mee om. En wenst ze zichzelf bij dezen een gelukkige verjaardag.

De redactie van The Vremde Mirror