PFWC Vremde landskampioen petflesgooien

door The Vremde Mirror

Vremde | Voor het eerst in haar geschiedenis is Petfleswerpclub (PFWC) Vremde landskampioen geworden in het petflesgooien. Op de laatste speeldag versloeg het met gemak Kerksken met 7-2 en stelde zo haar eerste landstitel veilig.

Het petfleswerpen kent een rijke traditie in Vremde. De sport wordt al sinds de middeleeuwen in de Vremdse straten beoefend. Bij het petfleswerpen moeten de ploegen die tegen elkaar spelen om beurten naar een fietsend kind met een petfles gooien. De bedoeling daarbij is om het kind vanop 10, 20 of 50 meter afstand te raken. Gebeurt dat, dan krijgen ze een punt.

Het elftal Vremdse petflesgooiers bouwde in haar match tegen Kerksken al snel een voorsprong uit. Na vijf worpen stond het al 5-1. De concentratie verslapte daarna wat, maar de zege kwam niet meer in het gevaar. Einduitslag 7-2. Weeral een historisch moment in de Vremdse sportgeschiedenis, nadat KV Vremde in oktober vorig jaar al landskampioen werd in het klootschieten.

De voorzitter van PFWC Vremde Marc Smetermee is door het dolle heen. Na enkele clichés over hoe blij hij is met deze landstitel had hij nog iets te zeggen ook: ‘We zetten met deze landstitel onze eis voor een eigen stadion in Vremde zonder atletiekpiste en enkel voor het petflesgooien ook kracht bij. De supporters zitten met een atletiekpiste veel te ver van de petfleswerpers. Erg sfeerbedervend! De Vremdse politici kunnen gewoonweg niet meer om het petfleswerpen heen.’

Petfleswerpen kent een rijke traditie in Vremde. De sport wordt al sinds de middeleeuwen in de Vremdse straten beoefend.

Burgemeester Boer Gust heeft daar voorlopig nog geen oren naar. ‘Petflesgooien is nog steeds geen olympische sport. Bovendien krijgt het petflesgooien al genoeg subsidies en andere fiscale voordelen. Een heuse petfleswerptempel op poten zetten, is in crisistijden onverantwoord. Daarom moet er in een stadion ook plaats zijn voor andere sporten als klootschieten, 110 meter horden voor mieren en kind-met-badwaterwerpen.’