Een confederaal Vremde: wat betekent het?

door The Vremde Mirror

Je zal maar Vremds-Nationalist zijn. Moeten pleiten voor een confederaal Vremde en altijd hopen niet van een of andere overijverige kiezer de vraag te krijgen wat confederalisme nu juist inhoudt. Gelukkig is er nog The Vremde Mirror om in de woelige zee van bij de haren getrokken begrippen en politieke terminologie door de bomen het bos nog te zien.

1. Wat betekent confederalisme?

Klootzakfederalisme. Kutfederalisme zoals u wil. Dient niet verward te worden met het putainfederalisme.

2. Is er een verschil tussen confederalisme en federalisme?

Ja. En niet enkel taaltechnisch gezien dat het ene woord drie letters meer telt dan het andere. Het woord confederalisme wordt ook opvallend meer te onpas gebruikt dan het woord federalisme.

3. Hoe ziet confederalisme er in Vremde uit?

De job van burgemeester zal afgeschaft worden. In de plaats daarvan zullen er twee aparte minister-presidenten komen die aan de leiding zullen staan van de deelstaten waarin Vremde opgedeeld zal worden. Enerzijds is er de noordelijke helft die Ranstse en Wommelgemse invloeden ondergaat. Anderzijds de vijandelijke zuidelijke helft waar mensen eerder met een Boechoutse tongval spreken. De mensen die in ’t dorp wonen zullen mogen kiezen bij welke kant ze horen.

4. Hoe zullen de grenzen binnen een confederaal Vremde lopen?

Wel, dus zoals gezegd zal er een grens doorheen Vremde lopen die noord en zuid scheidt. Het kan daarbij zijn dat er grenzen door huizen lopen. De inwoners van de desbetreffende stulpjes zullen daarvan op de hoogte worden gesteld en de nodige richtlijnen krijgen hoe ze best hun leven organiseren zodat ze in de noordelijke helft van hun huis de wetten naleven van het noordelijk gedeelte van Vremde en in het zuidelijk gedeelte van hun huis de wetten van het zuidelijk gedeelte van Vremde. Voor één van beide kanten kiezen is slechts een privilege van de bewoners in ’t dorp.

5. Kunnen mensen uit de verschillende confederaties nog met elkaar communiceren?

Ja, want moeilijk gaat ook. Niet dat er tunnels zullen gegraven moeten worden, maar aan de grensposten die enkel bemand zullen zijn tijdens de kantooruren en nooit op zon-en feestdagen, kunnen de wachttijden wel tot een kwartier oplopen. Gezien de sluiting van de grenzen, zullen familievetes hierdoor op andere dagen dan Kerstmis, Pasen of Moederdag beslecht moeten worden.

6. Hebben deze confederale plannen een impact op de demografie van Vremde?

Zonder enige twijfel. Verwacht wordt dat er enorme migratiestromen van het armtierige Zuiden naar het economisch welvarende Noorden op gang zullen komen.

7. Wie betaalt de renovatie van het dak van de kerk?

Dat lijkt het grootste struikelblok in een confederaal Vremde. Waarschijnlijk wordt de renovatie op de lange baan geschoven totdat het dak van de kerk instort en er niks meer te renoveren valt.

8. Heeft confederalisme een invloed op de eucharistievieringen?

Dankzij het feit dat de kerk op instorten staat, er geen misvieringen meer mogen gehouden worden in de kerk, wordt er om dit heikel punt zorgvuldig heen gefietst. In het geval dat de misvieringen weer worden aangevat, moeten de inwoners van Zuid-Vremde zich aan de rechterkant van het altaar zetten en de inwoners van Noord-Vremde dienen langs de linkerkant plaats te nemen. De ene week zullen de misgangers van Noord-Vremde als eerste naar voren mogen om een hostie te ontvangen, de andere week zullen de inwoners van Zuid-Vremde als eerste naar voren mogen. Welke bevolkingsgroep de eerste mis onder deze formule naar voren zal mogen gaan, wordt nog uitgeplozen door Vremdse grondwetspecialisten.

9. Wat na confederalisme?

Grenzentwisten, oorlog, een kerk met kogelgaten (ze had voordien al gaten, maar niet door kogels), VN-blauwhelmen, splitsen, herstelbetalingen, noodleningen en diep beschaamd zijn.

10. Heeft confederalisme een toekomst?

Duh. Zie hierboven.