Grond voor bouw twee voetbalstadions gevonden

door The Vremde Mirror

Vremde | In Vremde rijzen de plannen om twee stadions te bouwen voor de lokale voetbaltrots Sporting Vremde. De praktische en financiële haalbaarheid daarvan wordt door het Vremdse gemeentebestuur zorgvuldig genegeerd om het volk in tijden van aanhoudende economische crisis en global warming te kunnen voorzien van de nodige brood en spelen.

Burgemeester Boer Gust is in de wolken met zijn nieuwste megalomane project. ‘Vremde had grote nood aan twee verschillende stadions. Nu moet de overgang tussen matchen van de miniemen van Sporting Vremde en onze damesploeg veel te snel verlopen. Vaak is er geen tijd meer voor een truitjeswisseling of om het publiek te groeten. Met de bouw van twee stadions kunnen de miniemen van Sporting Vremde zo op hetzelfde moment spelen als de damesploeg. Met één voetbalveld is dat onmogelijk.’

‘De beschikbare accommodatie werd ook te klein voor een ambitieuze voetbalploeg als Sporting Vremde,’ vertelt Boer Gust. ‘Het huidige patattenveld voetbalveld voldeed al lang niet meer aan alle eisen om in eerste klasse te kunnen spelen. Daar moet een metropool als Vremde met op sportief vlak gezonde ambities toch op voorzien zijn.’

Thuiswedstrijden zullen in Brugge gespeeld worden. Er was in Vremde nog wel plaats voor twee stadions, maar zonder parking en winkelcentrum is een voetbalstadion geen knip voor de neus waard

‘Officieel zullen de twee stadions niet in Vremde neergepoot worden,’ geeft Boer Gust toe.  ‘Er was in Vremde nog wel plaats voor twee stadions mits de onteigening van het halve dorp, maar zonder parking en winkelcentrum is een voetbalstadion geen knip voor de neus waard. Omdat gans Vlaanderen bijna helemaal volgebouwd is, hebben we een stukje ten noorden van Brugge moeten annexeren om daar twee stadions te kunnen bouwen. Er was wel maar plaats voor één parking, maar dan moet er voor drukke thuiswedstrijden maar getractorpoold worden.’