Hét jaaroverzicht (1)

door The Vremde Mirror

Vremde| Heel wat gebeurd dit jaar in Vremde. Zo veel dat zelfs niet alles The Vremde Mirror bereikte. Daarom een jaaroverzicht met alle nieuwtjes die onze voltallige redactie minutieus en plichtsgetrouw voor u verzamelde om ze nu op u in drie delen af te vuren. De redactie van The Vremde Mirror wenst u veel intellectuele zelfverrijking en ook een klein beetje leesplezier toe bij het lezen van het jaaroverzicht der jaaroverzichten.

Januari 

2 januari: De eerste dag na de eerste dag van het nieuwe jaar. Traditioneel wordt dit uitbundig gevierd met de overschotjes van de, als het eventjes heel hard meezit, heerlijke nieuwjaarsmaaltijd.

7 januari: De kerk van Vremde was eventjes ingestort, maar toen viel Germaine (76) uit haar bed.

19 januari: K3 wilde de videoclip voor hun nieuwe single opnemen in Vremde. Gelukkig bleek Vremde te beschaafd waardoor de meidengroep genoodzaakt was uit te wijken naar meer marginale buurdorpen. Fase 3 van het rampenplan kon meteen weer worden ingetrokken.

Februari

9 februari: Op het nippertje is de ramp van de eeuw vermeden. Een roekeloos jongmens wandelde bijna de 77-jarige Sus omver. Maar omdat het jongmens zijn ogen open had, gebeurde er niets. De catastrofe en de gevolgen ervan wanneer hij zijn ogen niet open zou gehad hebben, zouden evenwel niet te overzien zijn.

Maart

23-24 maart: Het is niet het jaar van Germaine. Ze zette bij het slapengaan per ongeluk haar klok al op zomertijd. Weliswaar een week te vroeg. Hierdoor was ze per ongeluk een uur vroeger wakker dan anders op zondag. Ze had nu wel meer tijd om te ontbijten en om aan te schuiven in de rij bij de bakker.

30-31 maart: Mariette vergeet de klok op zomertijd te zetten. Het kille regenweer heeft daar zeker iets mee te maken. Omdat het zondag is, kan de schade evenwel beperkt worden. Ze moest zich hierdoor wel spoeden om op tijd de mis van tien uur te halen, maar dat lukte zonder een ledemaat te breken.

April

1 april: Jean fopt Jos dat het twee april is. Op één april. Jos trapt er even in, maar kijkt dan op zijn kalender van Bond Zonder Naam en lachen gieren brullen.

14 april: Na twee nieuwsloze weken in Vremde doet het bericht onder de Vremdse bevolking de ronde dat er nieuws op komst is.

22 april: De aanzet van een drukke nieuwsperiode in Vremde. Voor de eerste dag op rij gebeurt er iets vermeldenswaardigs in Vremde.

23 april: De drukke nieuwsperiode trekt de lijn van de dag voordien door. Voor de tweede dag op rij gebeurt er iets vermeldenswaardig in Vremde.

27 april: Jef (39) denkt eraan om iets te doen. Gelukkig duurde deze vlaag van zinsverbijstering maar vijf minuten. Zodat alles gewoon bij het oude vertrouwde bleef.