Annexatie Boechout kwestie van uren

door The Vremde Mirror

Vremde – Boechout | Al jarenlang ligt er tussen Vremde en het verkeersparadijs Mortsel een lap grond genaamd Boechout. Wanneer de Vremdeling zich richting de markt van Mortsel begeeft of zich aan een citytrip naar Antwerpen waagt, dient hij telkens zich op Boechoutse grond te begeven, met gevaar voor lijf en leden. Daar komt nu verandering in, Vremds burgemeester Boer Gust wil Boechout annexeren en zo het Vremdse rijk uitbreiden.

Uit angst voor de Vremdse inval worden er in Boechout draconische veiligheidsmaatregelen genomen.

Uit angst voor de Vremdse inval worden er in Boechout draconische veiligheidsmaatregelen genomen.

‘De logistieke voorbereidingen om Boechout in te palmen, zijn bijna volbracht,’ vertelt Boer Gust. ‘Onze boeren bestormen straks met riek en hooivork Boechout. Het exacte uur gaan we niet mededelen, om het verrassingseffect voor de Boechoutenaar des te groter te maken. Nadat het voetvolk haar werk heeft gedaan, belegeren we met een colonne tractors het gemeentehuis, roepen Viva la revolucion! en sjotten het huidige gemeentebestuur buiten.’

Het draaiboek lijkt alvast helemaal klaar. Maar is dit nu allemaal echt nodig? ‘De Vremdeling moet met een gerust hart naar Mortsel markt kunnen trekken,’ vindt Boer Gust. ‘Velen blijven thuis, omdat ze door de uitheemse gebieden van Boechout moeten trekken. Door van Boechout Vremds grondgebied te maken, wordt die vrees ongegrond.’

‘We mogen dit momentum ook niet verliezen,’ stipt burgemeester Boer Gust aan. ‘Nu praatjesmakers met hun belerende vingertje als Guy Verhofstadt in Kiev zitten om daar op de kap van andermans leed stemmen te ronselen, is het ideale moment om een opstand op poten te zetten aangebroken.’

‘Nu praatjesmakers met hun belerende vingertje als Guy Verhofstadt in Kiev zitten om daar op de kap van andermans leed stemmen te ronselen, is het ideale moment om een opstand op poten te zetten aangebroken.’

Het ziet er naar uit dat burgemeester van Boechout Koen T’ Sijen nu voor zijn job mag vrezen. Al heeft burgemeester Boer Gust al laten verstaan mededogen te hebben voor Boechoutenaren die geen sporen van verzet vertonen. ‘We zoeken ook nog een paar mensen die kunnen lezen en schrijven om voor klerk te spelen. De Boechoutse oppositie in gedachten komt een mens dan al snel uit bij de huidige burgemeester aldaar om zich van deze rol te kwijten.’

T’ Sijen is zijn collega erg dankbaar dat hij nu de kans krijgt om tot klerk te promoveren. ‘Zolang de vertramming van de Antwerpse rand niet in het gedrang komt tenminste.’