Wat is volgens u ‘De Beste Vremdse uitvinding’?

door The Vremde Mirror

Vremde | Ter vorming van de natie moet af en toe het eigen verleden verheerlijkt worden waarbij er in de verf dient gezet te worden hoe geniaal, roemrijk, smaakvol, kortom om ter superlatiefst onze voorouders wel waren. En aan die voorouders dienen diegene die in het heden de pech hebben zo ongeveer in het gebied te wonen waar die voorouders hebben gewoond zich te spiegelen. Een mens zou voor minder met minderwaardigheidscomplexen opgezadeld worden. Allemaal niet meer dus dan een beetje verbondenheid creëren op de kap van de geschiedenis door er een hedendaagse interpretatie op los te laten. Zo gaat dat nu eenmaal.

Nu dat eenmaal zo gaat, kunnen wij niet achterblijven. Ook de onder permanente constructie zijnde Vremdse natie verdient bij nader inzien een stevig fundament. De band tussen de Vremdeling dient verder aangesterkt te worden in deze postmoderne* tijden waarin hechte gemeenschappen verder afbrokkelen. Sociologen of literatuurwetenschappers die te veel aan paddo’s hebben gezeten, zouden bijgevolg de kerk van Vremde als metafoor kunnen zien voor deze hechte gemeenschappen, want aan het afbrokkelen. Gelukkig is het produceren van dergelijke veel te ver gezochte ideeën ons vreemd.

Om de Vremdse natie een smoel te geven niets beter dan de inventiviteiten van onze – uiteraard roemrijke – voorouders eens goed in de verf te zetten! Al een hele week is Twitter nu in de ban van De Beste Vremdse Uitvinding. Onder #DBVU twitteren mensen hun vingers kapot wat nu juist de beste Vremdse uitvinding zou kunnen zijn. Daarom hieronder een bijna exhaustieve lijst van de uitvindingen, die nog steeds in het heden een onuitwisbare invloed hebben op mens en maatschappij, gepleegd door een Vremdeling.

1. Het Internet

Geilen op foto's van stinkende panda's, de corebusiness van het hedendaagse internet.

Geilen op foto’s van naar panda stinkende panda’s, de corebusiness van het hedendaagse internet.

Zoals eerder bericht op dit kwaliteitsmedium is de oudste internetverbinding, volgens minutieuze archeologische schattingen zo’n 2000 à 2500 jaar oud, recentelijk aangetroffen in Vremde. Dat internet bleek toen zo’n primitieve vorm van communicatie te zijn dat men het in Vremde al vrij snel over een andere boeg heeft gegooid. Aldaar wisselt men nu ideeën en geniale wijsheden roddels uit via het gesproken woord, een revolutionair communicatiesysteem dat men elders in de wereld zonder al te veel succes tracht na te bootsen en daardoor de pech kent nog steeds op het internet te zijn aangewezen.

2. De fax

Hip, trendy, stijlvol. Het faxtoestel had het allemaal om 's werelds meest geliefde communicatievorm te worden.

Hip, trendy, stijlvol. Het faxtoestel had het allemaal om ’s werelds meest geliefde communicatievorm te worden.

Ter vervanging van het internet, sloeg men zo rond het jaar 100 na Christus in Vremde aan het faxen. Een hype die maar een tiental jaar heeft geduurd. En in de vroege middeleeuwen is overgewaaid naar naburige gebieden.

3. De onzichtbare fietssuggestiestrook

Fietssuggestiestrook in de kleur van het asfalt. Bemerk ook het karaktervolle karakter van de weg.

Fietssuggestiestrook in de kleur van het asfalt. Bemerk ook het karaktervolle karakter van de weg.

Burgemeester Koen ‘T Sijen uit Boechout vertelt trots hoe deze verwezenlijking tot stand is gekomen. ‘We hadden in Boechout nog wat restjes verf over. Deze dan maar aan Vremde geschonken om het centrum van Vremde op te fleuren met fietssuggestiestroken. We hebben de verf wel goed moeten uitstrijken, want normaal gezien krijg je met die hoeveelheid nauwelijks een A4’tje vol geklad. Ik ben verheugd dat deze inventiviteit nu geapprecieerd wordt en elders ter wereld navolging krijgt.’

4. De roddel

Reconstructiefoto van de eerste roddel in de wereldgeschiedenis.

Reconstructiefoto van de eerste roddel in de wereldgeschiedenis.

De eerste roddel uit de wereldgeschiedenis zou zijn gelanceerd geworden in Vremde. Een zekere Vieke klampte in 4265 voor Christus een achteloze passant aan en vertelde deze ongelukkige een ongetwijfeld smakelijk detail dat haar was opgevallen toen ze toevallig door haar glazen voordeur keek. Het weerloze slachtoffer probeerde zich evenwel zonder succes snel uit de voeten te maken en is na twee weken later bevrijd te zijn geworden verrassend genoeg nooit meer in Vremde gesignaleerd.

5. Boechout

Om reputatieschade te vermijden, hebben

Om de man zijn reputatie niet te schaden, hebben we hem met behulp van een zwart balkje onherkenbaar gemaakt.

Boechout zou zijn uitgevonden door een Vremdeling. Eén van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van Vremde. Een traumatische gebeurtenis die er tot op heden ook ten stelligste ontkend wordt.

6. De moderne kunst

Kunst met grote K.

Kunst met grote K.

Vremde mag de uitvinding van de hedendaagse kunst op haar naam schrijven. De revival van de moderne kunst begon in Park Bisenweijke en verspreidde zich van daar naar aanpalende regionen. Moderne kunst is vooral in trek bij mensen met geld te veel en een paar vijzen los. De moderne kunst in Park Bisenweijke blijkt vooral erg in trek te zijn bij meeuwen en duiven.

7. Gotische glascontainers

Het beeld spreekt voor zich.

Het beeld spreekt voor zich.

We kunnen er gewoonweg niet omheen. De in het centrum van Vremde gelegen majestueuze en zoals eerder al verteld gotische glascontainers met moderne elementen zijn een Vremdse uitvinding. Om dit monument niet te beschadigen gooit de Vremdeling zijn glas niet in de containers, maar ernaast.

* Het woord ‘postmodern’ wordt hier enkel gebruikt om ernstig genomen te worden door linkse culturo’s, leerkrachten godsdienst en mensen met meer dan vier universitaire diploma’s. Eigenlijk weten we ook niet wat we schrijven.