FIFA beslist: WK 2022 in Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | De kogel is door de kerk. De toestand van de Vremdse kerk in ogenschouw genomen letterlijk, maar nu ook figuurlijk. Het WK voetbal komt in 2022 naar Vremde. Dat heeft FIFA-corrupticus Sepp Blatter op democratische wijze in zijn eigen hoofd beslist.

Het officiële WK-logo

Het officiële WK-logo

De FIFA prijst Vremde om haar prachtige accommodatie. En zegt dat dat de doorslag heeft gegeven toen ze de knoop moest doorhakken aan wie ze nu het WK voetbal in 2022 moest toekennen. ‘Het voetbalveld van Sporting Vremde ligt er prachtig bespeelbaar bij, het zicht vanuit de tribunes is er feeëriek en de bereikbaarheid alsook de parkeergelegenheden zijn tot in de puntjes in orde, eigenlijk zoals het betaamt voor een moderne voetbaltempel,’ bewierookt Blatter Vremde.

Het staat onverbiddelijk op papier. Het WK voetbal komt in 2022 naar Vremde.

Het staat onverbiddelijk op papier. Het WK voetbal komt in 2022 naar Vremde.

Qatarese sjeiks beschuldigen Vremde ervan de FIFA te hebben omgekocht. Dat spreekt Sepp Blatter met klem tegen. ‘Ik neem nooit geld aan, alleen steekpenningen, financiële ruggensteuntjes en jonge deernes uit Vremde. Qatar toont zich een zeer slechte verliezer door dergelijke platvloerse beschuldigingen aan mijn adres te uiten. Vremde was ondanks de concurrentie van andere grootmachten eigenlijk de enige kandidaat die we als FIFA echt serieus konden nemen.’

De FIFA was vooral erg te spreken over de vlotte bereikbaarheid van het belangrijkste voetbalveld in Vremde.

De FIFA was vooral erg te spreken over de vlotte bereikbaarheid van het belangrijkste voetbalveld in Vremde.

De FIFA moest wel water in de wijn doen om Vremde te overtuigen het WK te organiseren. Er is bijgevolg één grote nieuwigheid. Het WK zal in de winter georganiseerd worden zodoende de rabarber- en aardbeienoogst niet zal mislukken. Inwoners van Vremde kunnen zo zonder zorgen van dit decadent spektakel genieten. In de winter moet de Vremdeling anders toch optornen tegen een zwart gat, vermits er dan nog minder hollen te beleven vallen dan anders in het jaar. Een WK voetbal kan miniem edoch wel voelbaar het gemis van het aardbeien plukken en het oogsten van de rabarber verzachten.