Uitbraak van Moederdag zorgwekkend

door The Vremde Mirror

Vremde | Vremde wordt geteisterd door een uitbraak van Moederdag. Ook in nabije gemeenten in het Antwerpse zijn er al enkele gevallen van dit vermetele virus bekend. Moederdag is erg besmettelijk en gaat over van moeder op moeder. Wetenschappers zijn nog druk in de weer om er een vaccin tegen te vinden. Positief is dat het virus niet dodelijk is, maar het kan voor mannen en kinderen wel erg enerverend zijn.

Een vrouw waar ze hoort. Achter het fornuis.

Een moeder waar ze hoort. Achter het fornuis.

Ook vorig jaar brak er een geval van Moederdag uit op 15 augustus. Moeders verwachten plots ontbijt op bed, weigeren te koken en lijden aan geheugenverlies, want vragen om de haverklap welke dag het is. Bemerkt u een van deze symptomen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een arts. Snelle opvolging bespoedigt het genezingsproces. Quarantaine is slechts voorbestemd voor de allerzwaarste gevallen.

‘Moeders moeten te allen tijde hun plaats kennen,’ vindt diaken Jan Keersmaekers die een duidelijke boodschap heeft voor alle vrouwen in Vremde. ‘Verloochen uw huishoudelijke taken niet. Een moeder moet altijd beschikbaar zijn om zonder morren de man op zijn wenken te bedienen. Bovendien zijn moeders ook maar vrouwen. En zoals het in de Bijbel staat: ‘De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man.’

‘De symptomen van het Moederdagvirus zitten al langer verweven in de samenleving,’ vervolgt Keersmaekers zijn betoog. ‘De mondigheid van vrouwen is me eerder al opgevallen. Ze beginnen te denken dat ze gelijkwaardig zijn aan de man. Dat is een kwalijke evolutie. Zoals in alle gemeenten der heiligen moeten de vrouwen in de gemeenten zwijgen; want het is haar niet vergund te spreken en het staat lelijk voor een vrouw te spreken in de gemeente. Dat zeg ik niet, dat staat zo in de Bijbel.’

Paus Franciscus steunt het pleidooi van Keersmaekers. ‘Moederdag zet de wereld werkelijk op zijn kop. Koken, strijken en boodschappen doen, dat behoeft geen complimenten en felicitaties. Dat is de evidentie zelve voor een moeder. Vrouwen zouden dankbaar moeten zijn dat ze zich door hun moederschap nuttig kunnen maken.’

Ondanks alle onheilstijdingen wordt verwacht dat het virus morgen is uitgewerkt. Tot dan is verhoogde waakzaamheid geboden.

 

Advertenties