Wielertoerist betrapt op rijden op het fietspad

door The Vremde Mirror

Vremde | Er is in Vremde een wielertoerist betrapt op rijden op het fietspad. Het tragische voorval speelde zich afgelopen zondag af, maar komt nu pas aan het licht.

Een wielertoerist poseert provocatief op een fietspad. Er worden steeds meer van deze delicten de jongste tijd vastgesteld.

Een wielertoerist poseert provocatief op een fietspad. Er worden de jongste tijd steeds meer van deze delicten vastgesteld.

Een ooggetuige die wenst anoniem te blijven uit angst voor represailles beschrijft deze schrikwekkende gebeurtenis. ‘Het was nog vrij vroeg op de zondag en zoals gewoonlijk ga ik dan met mijn hond in het park wandelen. Toen ik dat verliet langs de kant van de Broechemsesteenweg zag ik daar ineens een man in lycra pakje en op een carbonnen fiets scheuren over het fietspad. Nadat ik van de eerste schok bekomen was, heb ik meteen de politie gebeld.’

Een politiecombi, al drie dagen verdwaald in Vremde en naarstig op zoek naar de nooduitgang, die toevallig die zondagochtend op patrouille was, kon meteen ingrijpen en betrapte de balorige wielertoerist op heterdaad even verderop, nog steeds op hetzelfde fietspad aan het rijden richting Broechem. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en na ondervraging onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten.

De bewoners van de Broechemsesteenweg reageren geschokt en eisen harde actie van de politiek. ‘Nu is iedereen met de schrik vrijgekomen. Maar niet onrealistisch dat er de volgende keer gewonden vallen. Of misschien wel doden,’ doet een omwonende zijn verhaal. ”t Is altijd iets met die Marokkanen!’ voegt een andere buurtbewoner daar nog fijntjes aan toe.

De wielertoerist is nu voor twee jaar geschorst. ‘Geheel terecht,’ vindt Geoffrey die ’s zondags al eens zijn carbonnen ros met elektronisch schakelsysteem en onzichtbare ingebouwde motor bestijgt. ‘Ze zouden de mensen die zich hullen in de gedaante van wielertoerist en met hun leven en dat van anderen spelen door zich op dunne koersbandjes op Vlaamse fietspaden te begeven levenslang moeten schorsen. Zo’n onverantwoord gedrag is nefast voor de algemene perceptie van de wielertoerist. Zulke nestbevuilers moeten er daarom liever vandaag nog dan morgen zonder dralen uit.’