Bushalte ontdekt in de Witte Wijk

door The Vremde Mirror

Vremde | Eerdere onheilstijdingen bleken niet uit de lucht gegrepen. Er is wel degelijk iets ontdekt in Vremde. In de Witte Wijk stootte een moedige ontdekkingsreiziger op een bushalte. Het zou om een administratieve blunder gaan. Het verklaart wel meteen waarom er zo veel mensen uit de Witte Wijk zelfstandig de weg naar het dorp vinden. De bushalte zou met gerichte bombardementen zo snel mogelijk onschadelijk worden gemaakt

Er is een bushalte ontdekt in de Witte Wijk. Zo zou ze eruitzien volgens de ontdekkingsreizigers.

Exclusief beeldmateriaal van de bushalte in de Witte Wijk.

Het was de ervaren ontdekkingsreiziger Hubert Dansercour die de schrikwekkende vondst deed. ‘De meest onherbergzame plekjes zoek ik het eerst op. Ik heb al op de top van de Mount Everest gestaan, ik heb rondgezworven op de noordpool en ik heb Gaza bezocht. Maar dat is allemaal niets vergeleken met mijn succesvolle expeditie naar de Witte Wijk.’

‘Ik werd op voorhand door mensen die het gebied een beetje kennen gewaarschuwd voor de afschuwelijke taferelen die ik er zou kunnen aantreffen,’ vervolgt Dansercour zijn verhaal. ‘Ik had me dus op alles voorbereid. Mammoeten, driekoppige hangbuikzwijnen, Karl Vannieuwkerke, het paneel van de Rechtvaardige Rechters, ja zelfs op een lachende Geert Bourgeois. Maar een bushalte, dat tart werkelijk alle verbeelding. Het moet de meest akelige ontdekking zijn geweest in mijn leven.’

‘Ik ben van opleiding ook antropoloog,’ legt Dansercour uit. ‘Daarom heb ik ook proberen contact te leggen met de plaatselijke inboorlingen. Evident was dat niet. Ze bleken noch te kunnen schrijven, noch te kunnen praten en ze stonken ook nog eens geweldig uit hun bek. Dus via allerhande handgebaren maakte de plaatselijke bevolking me duidelijk dat deze bushalte nog steeds in gebruik is.’

‘Dit verklaart veel,’ aldus schepen van verkeer Rudi Goyvaerts. ‘Het dorp van Vremde wordt de jongste tijd overspoeld door bewoners van de Witte Wijk. Tot nog toe hadden we geen idee hoe ze daar zelfstandig zouden geraken. Maar dat er een bushalte is verklaart veel. En van buschauffeurs van De Lijn kan je ook niet meteen verwachten dat ze een verschil zouden zien tussen mensen uit de Witte Wijk en de rest van de normale samenleving.’

In het centrum van Vremde deelt men de vreugde dat er aan de toestroom van Witte Wijkelingen nu een einde komt. ‘Niet gemakkelijk om te communiceren met die mensen,’ vertelt Paul (49). ‘Die communiceren nog met gebarentaal en rooksignalen, hoewel wij hier al lang zijn overgeschakeld op gesproken taal en postduiven. Maar ja, ge moogt daar niet mee lachen hé. Die mensen kunnen daar ook niks aan doen.’

Ook voor de bewoners van de Witte Wijk is het een grote opluchting dat hun bushalte wordt ontmanteld. Eenmaal in het dorp moeten ze ook altijd weer een bus nemen naar huis. Een bus in de juiste richting.

Advertenties