Sharia op tournee in Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | In het weekend van 30 en 31 augustus maakt Sharia een tournee door Vremde. Geen enkele straat zal hierbij overgeslagen worden. Een verlengd verblijf is niet uitgesloten.

Sharia komt op tournee

Sharia komt naar Vremde. Het is de bedoeling om de Vremdeling zo te laten kennismaken met andere culturen.

Sharia probeert al langer voet aan de grond te krijgen in West-Europa. Haar meest fervente supportersclub genaamd Sharia4Belgium spaart kosten noch moeite om hun lieveling te lanceren. ‘We hopen uit de grond van ons hart dat Sharia hier kan blijven en wij met haar. Vremde wordt zo een belangrijke uitvalsbasis om de rest van Europa te laten kennismaken met Sharia,’ aldus Fouad, voorzitter van de fanclub.

De komst van Sharia is volgens vele Vremdelingen het culturele hoogtepunt van het jaar. ‘Ik heb daar al veel over gehoord in het nieuws. Het zal een grote eer zijn die hier te mogen ontvangen,’ vertelt Luc (54).

Toch zijn er enkele vervelende voorwaarden aan de komst van Sharia verbonden. Zo zullen Vremdelingen die dat weekend alcohol nuttigen gestenigd worden en vrouwen die zich ongesluierd op straat begeven gemarteld. Dat is contractueel bepaald met de fanclub van Sharia.

Dat vindt Karel (41) niet erg. ‘Er komen niet elke dag wulpse Arabische vrouwen over de vloer. Dan moet een mens al eens water bij de euhm … wijn doen.’

Luc: ‘Naar het schijnt loopt die gesluierd in een boerka rond. Ik heb het ook maar van horen zeggen. Maar ze draagt dan toch al geen hoofddoek. Dat is ook al iets.’

Karel: ‘Allez, tiens. Dat wist ik niet. En die komt toch uit Saoedi-Aradingeskes. En daar kan het, heb ik mij laten vertellen, toch warm worden. Ach ja, zo een boerka dragen bij temperaturen hoger dan 30°C, wie zou dat nu niet vrijwillig doen?’

Bij de fanclub van Sharia, het zogenaamde Sharia4Belgium, zitten enkele warmbloedige types. Dat weet ook burgemeester Koen T’Sijen. ‘Zolang wij ons aan hun voorwaarden houden, zal het hele weekend rustig en ordentelijk verlopen. Dat hebben ze me plechtig beloofd.’