Windmolenpark fleurt dorpskern op

door The Vremde Mirror

Vremde | De vrees dat de stroom komende winter zal uitvallen, zit er in Boechout goed in. Daarom worden er in het hartje van Vremde deze maand 41 windmolens gebouwd om Boechout een hele winter lang van stroom te blijven voorzien.

windmolens

‘Vremde zal opgefleurd worden door 41 windmolens,’ vertelt burgemeester Koen T’Sijen (Pro). ‘We mogen niet het risico nemen dat de economie van Boechout in elkaar zakt door een banale stroompanne die eigenlijk te voorkomen was. En ik wil ook niet weten hoe de beurzen in het geval van een stroomonderbreking in Boechout zouden reageren.’

‘De door deze windmolens opgewekte elektriciteit zal allemaal rechtstreeks naar Boechout getransporteerd worden,’ weet T’Sijen te melden. ‘De mensen hoeven hiervoor niet ongerust te zijn dat Vremde met een overcapaciteit zal kampen. De opgewekte elektriciteit gaat integraal naar Boechout, de lampen in de Vremdse huiskamers zullen dus niet plots beginnen werken. Verder komen de windmolens op plaatsen die zelden benut worden zoals de parking van de plaatselijke middenstanders alsook op plaatsen waar er een minimum aan overlast is voor de dorpsbewoners zoals op de voetbalterreinen van Sporting Vremde. Bovendien staan die grasvelden meer leeg dan dat er iets op gebeurt. Met een windmolenparkje kan deze ruimte veel optimaler benut worden.’

Andere getroffen gebieden zijn het park, het grasveldje van de Dorpsschool en de achtertuin van enkele inwoners van Vremde die per loting zullen bekend gemaakt worden. Ook de Witte Wijk blijft niet gespaard van windmolens. ‘Er zal hiervoor een bushalte moeten sneuvelen net als enkele huizen,’ aldus T’Sijen. ‘Maar enkele huizen en een bushalte in de Witte Wijk wegen natuurlijk niet op tegen het Boechoutse belang.’

Er volgt nog een infoavond voor de inwoners van Vremde. Er zal dan onder meer een workshop aangeboden worden hoe assertief om te gaan wanneer u oog in oog komt te staan met een windmolen. Maar ook enkele handige praktische tips zullen er gegeven worden. Zo wordt het aanraken van de wieken van de windmolens ten stelligste afgeraden. Dat kan voor stroomonderbrekingen zorgen en de Boechoutse economie danig in de war brengen.

 

 

 

 

Advertenties