Opinie: waar blijven de toeristen?

door The Vremde Mirror

Het dient gezegd, dit toeristisch seizoen was het meest belabberde sinds jaren.

Dat onze plaatselijke V.V.V.V., én de Heren van Boechout, hierin een zware verantwoordelijkheid dragen, is duidelijk. Het sluiten van onze historische kerk, het capaciteitsprobleem van de fietsparking aan de Pelikaan, het sluitingsuur van de Weide Wereld, de mislopen Monumentendag, het ondoordacht verwijderen van the cobblestones, geen wegwijzers naar de Berkenlaan… de problemen stapelen zich op. En niets wordt er aan gedaan.

Voor 2015 ziet het er niet meteen beter uit. De onderhandelingspoging met JetAirFly was in wezen een goed idee, doch de aanstelling van de heer Leemans B. als delegatieleider gaat ons alvast veel bezoekers uit Palma de Mallorca, Malaga en Alicante kosten.

Ook de terugval in de legale overnachtingsmogelijkheden blijft een pijnpunt. En dat terwijl er zich in het hart van ons dorp een volledig verlaten en onbenut perceel bevindt, dat vraagt om als camping ingericht te worden. Mits enige kleine ingrepen en wat slim georganiseerd botulisme kan deze oase van rust de motor worden van onze toeristische heropleving. Een uitnodigende poort is alvast aanwezig. Vijf minuten politieke moed, twee lavabo’s en een hurktoilet, meer is er echt niet nodig.

(Daar Bisenweijke niet bekt in internationale middens, noch aan de toog van de Sportvriend, dient eveneens een aangepaste naam gekozen die het kosmopolitische karakter van ons dorp benadrukt.)

Hoogachtend,

Triphone V.

Advertenties