Pontonbrug maakt verkeer over Molenbeek mogelijk

door The Vremde Mirror

Vremde | Gisterennamiddag zijn de eerste voorbereidingen getroffen om een pontonbrug over de Molenbeek aan te leggen om verkeer over deze waterloop mogelijk te maken. De VRT is vergeten cameraploegen en Tijs Mauroo te sturen om dit unieke moment waarbij een aanzet wordt gegeven om het noorden en het zuiden van Vremde met elkaar te herenigen in beeld te brengen.

Er is een pontonbrug over de Molenbeek gelegd. Zo worden Noord en Zuid verbonden.

Plaats waar de Pontonbrug komt. Zo worden Noord en Zuid met elkaar verbonden.

De Molenbeek doorklieft sinds jaar en dag Vremde. Enerzijds is er het welvarende noorden, anderzijds het arme zuiden. Door de ontoegankelijkheid komen mensen uit de ene regio zelden tot nooit in de andere regio. Dat verandert nu wel heel drastisch dankzij de aanleg van een pontonbrug.

‘We hebben de pontonbrug op de meest toegankelijke plaats gelegd. (zie kaart) Zo is de drempel voor noorderlingen en zuiderlingen uiterst miniem om toenadering tot elkaar te zoeken,’ weet burgemeester Koen T’Sijen (Pro) te vertellen.

Toch is niet iedereen even gelukkig met deze pontonbrug. Filip Dewitte (Vremds Belang) vreest voor een massale toeloop van luie armoezaaiers uit het zuiden naar het noorden. ‘Op kap van de hardwerkende belastingbetaler uit het noorden er komen profiteren van de welvaart waar ze zelf geen rooie duit toe hebben bijgedragen, dat kunnen ze wel. Maar zelf de handen uit de mouwen steken, vergeet het maar. Die pontonbrug is weer zo’n links multiculti-idee dat verkocht wordt als een economische noodzaak, maar in feite niet meer is dan een verdoken solidariteitsmechanisme waar het eigen volk weer voor zal kunnen opdraaien.’

De bouw van de pontonbrug over de Molenbeek is in ieder geval een emotioneel moment. Na de luchtbrug tussen de Lindelei en de Witte Wijk en de brug op de vrijdag na Hemelvaartsdag, is het pas de eerste brug die gemaakt wordt in Vremde.

De pontonbrug die de gemeente heeft besteld is 800 meter lang. Verwacht wordt dat ze daarom niet in de lengte, maar in de breedte over de Molenbeek zal gelegd worden.