Kerkhaan mogelijk besmet met ebola

door The Vremde Mirror

Vremde | Er vloog gisteren een vliegtuig rakelings over de kerk van Vremde met aan boord inzittenden waarvan het mogelijk is dat er bij aankomst wordt vastgesteld dat ze mogelijk ebola hebben. Om geen risico’s te nemen, wordt de kerkhaan wederom naar beneden gehaald en op zijn minst gedurende één week in quarantaine geplaatst.

Deze onschuldig ogende kerkhaan verliest toch een groot deel van zijn onschuld nu blijkt dat hij mogelijk besmet is met ebola.

Deze onschuldig ogende kerkhaan verliest toch een groot deel van zijn onschuld nu blijkt dat hij mogelijk bijna in contact is gekomen met mensen die mogelijk besmet zijn met ebola.

Het onrustwekkende incident deed zich voor om 14u45 in de namiddag. Een vliegtuig met passagiers in vloog ettelijke seconden boven Vremde.

Volgens verschillende bronnen zaten er in het vliegtuig mensen die zonder al te veel zoeken Liberia op de landkaart kunnen aanduiden. Waarom zou je Liberia op de landkaart weten liggen als je er nog nooit geweest bent? En waarom zou je er dan niet één van de afgelopen weken geweest zijn? En waarom zou je dan, nu je er dan toch bent, er geen ebola hebben opgelopen?

‘Allemaal onrustwekkende vragen waaruit de ernst van de situatie blijkt,’ stelt burgemeester Koen T’Sijen (Pro). ‘Er mogen geen risico’s worden genomen. De kerkhaan kon dat vliegtuig bijna aanraken en wordt daarom naar beneden gehaald en overgeplaatst naar een van de buitenwereld afgesloten gebied, waar ie niemand belangwekkends kan besmetten met ebola. Er is nog plaats genoeg in de Witte Wijk.’

In Vremde wordt vol ongeloof op dit incident gereageerd. ‘Het komt nu allemaal wel heel dichtbij,’ vertelt Marie (64). ‘Dat ze in Afrika hun vieze ziektes zelf eens bijhouden. Alsof wij hier al geen problemen genoeg hebben.’