Sven Nys kent geen Vremdelingen: ‘Nu niet. Vroeger niet. Nooit niet.’

door The Vremde Mirror

Vremde | Er ging een hardnekkig gerucht rond dat Sven Nys iemand uit Vremde zou kennen. Met dit stigma kon de Belgische kampioen veldrijden niet leven en hij stuurde om die reden verontwaardigd een tweet de wereld in: ‘Even een roddel de grond indrukken. Alle respect voor Vremdelingen. Maar ik er één kennen! Nee, nu niet, vroeger niet, nooit niet.’

svennys2

Een mokerslag. De roddel dat Sven Nys een persoon uit Vremde zou ontmoet hebben, er een praatje mee heeft gemaakt van drie minuten en een half om vervolgens na een min of meer hartelijke begroeting weg te fietsen, blijkt gestoeld op niets.

Volgens Sven Nys-kenner Michel Wuyts is het goed dat Nys zich zo openlijk en krachtig uitspreekt tegen deze roddels. ‘Het is slecht voor zijn imago om zich te associëren met Vremdelingen. Terwijl de rest van de maatschappij keihard werkt, liggen zij werkloos toe te kijken, ze krijgen daar dan ook nog eens een uitkering voor en ze hebben op de koop toe in de slotronde van een cross niet dezelfde demarrage in de benen als Nys. Een superprof als Nys laat liever niets aan het toeval over en wil het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van dergelijke sujets blijven. Je weet maar nooit of ze besmettelijk zijn.’

In Vremde reageert men vol afschuw op de tweet van Sven Nys. ‘Wereldvremd,’ vindt veldritfan Luc (48). ‘Ik was een groot bewonderaar van Sven Nys, maar deze tweet maakt alles kapot. Ik ga nu maar voor Klaas Vantornout supporteren. Die rijdt al een heel seizoen goed.’