Kerk krijgt nieuw dak via crowdfunding

door The Vremde Mirror

Vremde | Omdat de kosten van de herstelling van de kerk van Vremde niet min zijn, vraagt het gemeentebestuur nu aan de inwoners van Vremde om het dak van hun eigen kerk te crowdfunden. Des te meer geld er in het laatje komt, des te meer dak de kerk van Vremde krijgt.

P1010979

Het dak van de kerk van Vremde blijkt in erbarmelijkere staat te zijn dan gedacht. Zo erbarmelijk zelfs dat het onmogelijk is het dak te restaureren zodoende men het dak nu moet afbreken. De kerkhaan kan wel blijven staan.

Omdat de kosten van de afbraak en de bouw van een dak van een kerk aardig kunnen oplopen, zal het nodige budget door de inwoners van Vremde via crowdfunding moeten vergaard worden. Geen geld, geen dak.

Wat kan solidariteit hartverwarmend zijn.

Met de collectebus trekken vrijwilligers ongeacht de gure weersomstandigheden door Vremde. Zoals uit bovenstaande tabel blijkt, was de eerste crowdfundingsronde meteen een schot in de roos. De solidariteit met de getroffen kerkgangers die nu dreigen in een kerk met open dak hun geloof te moeten belijden, is dan ook groot.

Als het dak dan bekostigd is, is er hopelijk nog wat budget over voor de aankoop van een paar ton mos en onkruid zodat de kerk helemaal in haar oorspronkelijke staat kan hersteld worden.