Buren met Boechoutse roots massaal verklikt

door The Vremde Mirror

Vremde | De brandstapel draait overuren in Vremde. Buren met Boechoutse roots worden er massaal verklikt. De situatie is zelfs zo uit de hand aan het lopen dat er nu een centrale kliklijn komt waarnaar gefaxt kan worden om de aanwezigheid van menselijke wezens met Boechoutse achtergrond te melden.

Deze maand alleen al zijn er twaalf mensen met Boechoutse roots op de brandstapel beland. Het meest schrijnende geval is Maria (82), op het eerste zicht een volbloed Vremdeling. Maar in feite leidde ze een dubbelleven. Dat haar betovergrootvader drie jaar lang in Boechout heeft gewoond, hield ze angstvallig voor de buitenwereld verborgen uit gegronde vrees voor represailles.

Buurman Jules (74) is trots dat hij deze duivelin heeft kunnen vangen. ‘Ik had al langer mijn vermoedens, maar bewijzen kon ik niets. Haar accent had iets exotisch, maar of dit een Boechoutse tongval is, kan ik natuurlijk niet weten. Daarom moest ik wachten tot ze zichzelf zou ontmaskeren. Toen ze wist te vertellen dat Boechout een molen heeft, wist ik genoeg. Meteen de ordediensten gebeld die het nodige hebben gedaan.’

Tegen Jules zelf loopt momenteel ook een klacht van buurman Jos (75). ‘Oh, dat is maar een klein vergrijp. Ik zou ooit toen ik jong was eens de lakens gedeeld hebben met een Boechoutse schone, maar dat ontken ik ten stelligste. Zij heeft de lakens met mij gedeeld. Een wereld van verschil. Jos is gewoon rancuneus dat hij die Boechoutse deerne nooit in bed heeft gekregen en ik wel.

Wanneer we Jos met deze feiten confronteren, is deze niet van zijn melk: ‘Wacht maar, manneke. Wie laatst lacht, best lacht.’

Of dat Jos zal zijn, is best twijfelachtig. Georgette (83) heeft ook nog een eitje met hem te pellen. Zij zag zich genoodzaakt tegen hem een klacht in te dienen vanwege zijn dubieuze connecties met Boechout. ‘Wat weinigen weten en wat Jos al heel zijn leven verborgen houdt, is dat hij tot op de dag vandaag soms naar Boechout trekt omdat ze daar wel de ‘fijne vleeswaren’ aanbieden die ze in Vremde niet hebben.’

Hoe ze dat weet? ‘Ik was vroeger in Boechout zelf één van die fijne vleeswa… Geen commentaar,’ besluit Georgette kort maar krachtig.

Politici pleiten nu voor een centrale kliklijn. ‘Het verklikken van Boechoutse buren moet gestimuleerd worden. Aan dit tempo lost de vergrijzing zich vanzelf op.’