11.11.11 opent rekeningnummer voor noodlijdende voetballers

door The Vremde Mirror

Een kwart van de Belgische voetballers kampt met financiële problemen. Aldus de UA en een bedrijf dat sporters financieel begeleidt. Zulk onrecht kan 11.11.11 niet langer aanzien. De niet-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking opent daarom een rekeningnummer ten voordele van armlastige voetballers.

'Ik verdien net genoeg om elke week een auto in de prak te kunnen rijden,' aldus Jonathan Legear.

‘Het is krap en de tering naar de nering zetten, maar ik verdien net genoeg om elke week een gloednieuwe wagen in de prak te kunnen rijden,’ aldus Jonathan Legear.

Nu een man met een exotisch klinkende naam De Slimste Mens ter Wereld heeft gewonnen en racisme voorgoed verbannen is uit onze maatschappij, wil dat niet zeggen dat deze volmaakt is. De meest uitdagende problematiek dient nog aangepakt te worden: het opvangen van voetballers die niet rondkomen met hun loon. Het laatste grote taboe. Zij hebben het toch breed genoeg, wordt vaak gedacht. Hierom worden ze vaak niet ernstig genomen en uitgelachen wanneer ze bij de Voedselbank in de rij staan aan te schuiven in de hoop wat oesters of een beetje kaviaar bijeen te schooien.

11.11.11 laat in een persbericht weten nu voor deze arme stakkers in de bres te springen. ‘Elke voetballer heeft recht op een uitgebreid wagenpark, elke dag een nieuwe Rolexhorloge en voldoende materiële weelde om zich te onderscheiden van het klootjesvolk zonder daarbij te moeten gokken op zijn eigen wedstrijden of achterpoortjes te moeten zoeken. In economisch barre tijden wordt dat van langsom minder een evidentie. We denken daarbij niet alleen aan de voetballers in de Belgische eerste klasse, maar ook aan landgenoten die naar lageloonlanden trekken om de kost te verdienen en daar onder erbarmelijke omstandigheden en tegen een zeer karig loon moeten arbeiden. Tot wel 15 uren per week.’

Daarom opent 11.11.11 nu een rekeningnummer ten voordele van deze arme voetballers. De organisatie hoopt dat de Vlaming in deze hartverwarmende tijden van Kerst en cadeautjes ook eens aan minderbedeelden denkt, die anders al eens uit het oog verloren worden.

11.11.11 heeft nu Music for Life bezig is ook nog een gouden tip in petto: ‘In plaats van aan Music for Life geld te geven ten voordele van een instelling waar katten zonder staart wordt aangeleerd complexloos door het leven te gaan, ebola-patiënten in Zuid-Siberië of vzw’s die ten strijde trekken tegen racisme onder kaketoes in Papoea-Nieuw-Guinea, zou de Vlaming beter zijn gul hart tonen voor Olivier Deschacht, Antony Vanden Borre of Jonathan Legear en al die andere voetballers die zich het niet kunnen veroorloven om dagelijks een tas van Louis Vuitton aan te schaffen.’

De meest schrijnende getuigenis komt van Jonathan Legear. ‘Het is krap en de tering naar de nering zetten, maar ik verdien net genoeg om elke week een gloednieuwe wagen in de prak te rijden. Maar voor een horloge gemaakt van platina en ingelegd met 568 33.8 karaats diamanten en 302 blauwe saffieren van 16.79 karaat heb ik dan vaak geen geld meer over.’