Letterlijk: de kerstboodschap van de familie Janssens

door The Vremde Mirror

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de familie Janssens uit Vremde een kerstboodschap in petto die niet op CNN, Canvas of Ring-TV wordt uitgezonden. De familie Janssens is bij het grote publiek vooral bekend om haar kerstboodschappen die niet op CNN, Canvas of Ring-TV worden uitgezonden. Maar is daarom niet minder interessant. Lees hieronder de integrale kerstboodschap van de familie Janssens.

Dames en heren.

Koeken en peren!

Zwijg nu eens Kenny en laat de grote mensen uitspreken. Of straks zonder eten naar bed!

Begin maar opnieuw Luc.

Dames en heren. Niet zo lang geleden hebben we afscheid genomen van Godelieve. Aan de zijde van Nonkel Maurice had ze ons familiefortuin helemaal in haar hart gesloten.

Maar allez Luc, wat zegt gij nu? Tante Godelieve zit naast u. Het is tante Zulma wier erfenis de familie in vier stukken heeft gescheurd.

Wie heeft er hier met mijn autocue zitten spelen?

NONKEL FRANS! Stop met zo te grinniken.

Ik had het gezegd hé. Met dat modern speelgoed niks anders dan problemen. Maar ja, niet willen luisteren naar tante Louise hé.

Ge moet toch meegaan met uw tijd zekers.

Hier uw toespraak op papier. Begin maar opnieuw Luc.

Dames en heren. Niet zo lang geleden hebben we afscheid genomen van tante Zulma. Aan de zijde van Nonkel Maurice had ze ons familiefortuin helemaal in haar hart gesloten. Het was een goed mens. Ze had haar kleine kantjes..

Kleine kantjes noemt hij dat. Ze heeft verdikke mijn lief afgepakt vlak na den oorlog. Dat vergeef ik haar nooit zolang ze nog leeft, de omhoog gevallen gratenkut.

Ik denk dat tante Godelieve een beetje dement aan het worden is.

Terug opnieuw beginnen?

Nee, ga gewoon maar verder waar ge gebleven zijt Luc.

Ze had haar kleine kantjes, maar vergeten zullen we haar nooit doen. Toch niet vooraleer die erfeniskwestie van de baan is. Maar de opvolging is verzekerd. Ons Kimberley, vorige maand zes jaar geworden, trekt de haren van klasgenootjes uit wanneer ze haar goesting niet krijgt. Maar dat is niet alles, ze blijkt ook nog eens veelzijdig getalenteerd te zijn. Krabben, bijten en pitsen: het ligt allemaal binnen haar mogelijkheden.

U niet laten doen is belangrijk. Anders komt ge nergens in het leven. Goed Kimberleyke.

Laat de Luc nu eens uitspreken.

Daarnaast is er ook begrip. Begrip voor Antoine, die als enige in heel zijn straat geen zonnepanelen op zijn dak heeft liggen. Wij staan achter u Antoine.

Begrip is er ook voor Johan. Dat hij het na al die jaren nog steeds uithoudt bij Christine.

Moh zeg!

Zijt nu eens stil. Bekvechten kan achteraf altijd nog.

Minder begrip is er voor Alexander die nog altijd geen lief heeft gevonden. Ge ziet dat dat dit jaar in orde komt, hé makker. En één van het vrouwelijke geslacht graag. Dat het weer niet zoals de vorige keer is.

Dames en heren, Laten we op deze met veel verbeelding witte kerst en bij het begin van het nieuwe jaar klinken op de toekomst en op onze mooie familie. Dat ze een gelukkig 2015 tegemoet gaat afgesloten met een kerstboodschap die nog lang zal nazinderen. Het is alvast wat ik in naam van onze familie onze familie toewens.

Schoon gezegd Luc.

Ik lees ook maar af hé Irma.

Maar toch schoon gezegd. Ge moet het maar doen met uw beperkingen.

Wat wilt ge daarmee zeggen?

Niks Luc. Ge moet dat allemaal niet zo persoonlijk opvatten.

Ik denk, Luc, dat ze wil zeggen dat ze verrast is dat kloefkappers van de vakbond zoals u ook kunnen lezen.

Frans, ga wat verder met uw autocue spelen en moeit u niet. Of moet ik over u eens een boekje opendoen?

THE END