Spraakmakend duo-interview: Louis versus Magda

door The Vremde Mirror

Na het jaar van frieten met slagroom volgt het jaar van de hartaandoening. Niet zomaar een holle leuze, maar een wetenschappelijk onderbouwde stelling. Reden genoeg voor ons om met een heuse interviewreeks van één interview uit te pakken.

duointerview

Louis (62) is al enkele jaren op brugpensioen. Dat is zijn algehele gezondheidstoestand niet ten goede gekomen. Magda (57) kampt met een te hoge cholesterol en een te hoge bloeddruk. Zet deze twee mensen bij elkaar voor een gesprek en je krijgt een explosieve cocktail. Daar is The Vremde Mirror nu in geslaagd. Lees hier het eerste beklijvende en opzienbarende duo-interview waarin spraakmakende en inspirerende figuren Louis en Magda voor het eerst sinds ooit samenzitten. Een interview dat Magda’s leven voorgoed verandert. Gevoelige lezers willen we daarom hier al waarschuwen: het einde laat niemand onbewogen.

Louis, 2014 was een bewogen jaar. Eigenlijk nauwelijks te bevatten en al helemaal niet in woorden te omschrijven, zoveel heb je meegemaakt. Dus daarom Magda, hoe is het met de kinderen?

Magda: ‘De oudste is aan het studeren. Voor dokter. Hij zit al in het derde jaar. En goed dat hij het doet. Ik hoop stilletjes dat hij chirurg wordt. Naar het schijnt verdienen die goed.’

En wat studeert de jongste?

Magda: ‘Maar we hadden het over onze oudste. Ik kan daar nog veel over vertellen.’

Filosofie? (een kritische interviewer laat zich nimmer intimideren)

Magda: ‘Nee, nee, geen filosofie. Dat zou er nog aan mankeren.’

Communicatiewetenschappen? (een kritische interviewer vraagt door tot op het bot)

Magda: (pijnlijke stilte) ‘Maar moet ge dat nu echt opschrijven? Zo belangrijk is dat nu toch niet. Heel het dorp leest dat. En dat is een veel te grote schande als ik naar het dorp moet. Mijn leven gaat voorgoed veranderen: ik ga nooit nog onder de mensen kunnen komen.’