Woestijnvis pakt uit met HLZHI Spooroverweg

door The Vremde Mirror

Boechout wordt het decor van een nieuwe Woestijnvisreeks: Het leven zoals het is: Spooroverweg. Volgens de programmamakers dertien afleveringen bloedstollende, aangrijpende en historische televisie.

De spooroverweg in Boechout: altijd valt er wat te beleven.

De spooroverweg in Boechout: altijd valt er wat te beleven.

Een mens komt er ogen tekort om alle gebeurtenissen op te vangen. Van verveling is er nooit sprake. Integendeel: het is altijd een bron van consternatie, deining en beroering. De spooroverweg in de Heuvelstraat in Boechout heeft voor elk wat wils. Dat hebben ze nu ook bij Woestijnvis begrepen dat dit voorjaar met een nieuwe realityreeks op de proppen komt: Het leven zoals het is: Spooroverweg.

Het is grote baas Wouter Vandenhaute zelf die het hele idee toelicht. ‘Het aanvankelijke plan was om een serie te maken rond de spooroverweg in Vremde. Maar door een euvel van praktische aard is dat er niet van gekomen. Na odysseaanse omzwervingen zijn we dan in de Heuvelstraat verzeild geraakt. Het telegenieke karakter van de spooroverweg aldaar viel meteen op.’

‘Spraakmakende televisie wordt het,’ belooft Vandenhaute. ‘De dertien afleveringen zijn eigenlijk veel te weinig om alle reuring aan zo’n spooroverweg te vatten. Een fietser met een werkend achterlicht, een spoorwegarbeider aan het werk, een cameraploeg van een realityprogramma… Dingen waarvan je dacht dat je ze er nooit zou aantreffen, krijg je er gewoon te zien. Bij gunstige kijkcijfers komt er daarom ook zeker een tweede seizoen.’

In de trailer wordt al een tipje van de sluier opgelicht. Wat de kijker daar te zien krijgt, is meteen onthutsend. Terwijl vijf spoorwegarbeiders gewoon rustig aan het keuvelen zijn, gaat een zesde zonder enige reden op zijn knieën zitten. Niemand in de buurt grijpt in. Hedendaagse folterpraktijken? Een acute aanval van ebola? Een plaatselijk exorcisme-ritueel? Vooralsnog een mysterie.