Kleuterschool verhuist naar Vlaams Parlement

door The Vremde Mirror

De gemeentelijke kleuterschool in Boechout wordt door problemen met de infrastructuur na vijftien jaar al afgebroken. Er werd eerst gedacht aan een nieuwbouw, maar nu blijkt uit onderzoek dat een verhuis naar het Vlaams Parlement de meest efficiënte en doordachte maatregel is.

De nieuwe gemeentelijke kleuterschool van Boechout.

De nieuwe gemeentelijke kleuterschool van Boechout.

Burgemeester van Boechout Koen T’Sijen (Pro) is tevreden dat er een eerbaar compromis is gevonden. ‘De corebusiness van het Vlaams Parlement en de gemiddelde kleuterklas in de gemeentelijke kleuterschool overlappen nu toch al volledig, waarom ze niet samenbrengen op dezelfde plaats?’

‘Organisatorisch levert dat nauwelijks problemen op. Alle activiteiten die nu plaatsvinden in de kleuterschool gaan gewoon verder in het Vlaams Parlement. Ook de kleuters kunnen zonder probleem overgeplaatst worden: zij zullen er zich als een vis in het water voelen en snel nieuwe vriendjes maken,’ verzekert T’Sijen.

Directeur van het Vlaams Parlement Jan Peumans is in de wolken met de samensmelting. ‘Het Vlaams Parlement begint toch al een aardig uit de kluiten gewassen kleuterschool te worden. Maar dat vergt ook extra investeringen zoals meer wasco’s, plasticine en Duplo-blokken. Allemaal zaken waar in het meerjarenbudget geen rekening mee is gehouden.’

De Boechoutse kleuters zullen wellicht iets vroeger moeten opstaan om op tijd op school aan te komen. ‘Oh, maar we zijn op dat vlak vrij flexibel,’ sust Peumans meteen. ‘We openen pas ergens in de namiddag. En niet komen opdagen is in het Vlaams Parlement de normaalste zaak van de wereld.’