Verkiezingsweek: nieuw logo

door The Vremde Mirror

15/12/1788 – 10/01/1789: De eerste Amerikaanse presidentsverkiezingen in de geschiedenis van de mensheid

09/03/2015 – 16/03/2015: De verkiezingsweek voor het nieuwe logo van The Vremde Mirror

stemmen

Jawel, jawel. Na de volksraadpleging in 2009 over de Oosterweelverbinding barst er deze week weerom een knallend feestje van de democratie los dat nog lang zal nazinderen. Op Facebook (de niet-Russische versie van VKontakte) kan u vanaf vanmorgen 09:00 tot volgende week maandag 09:00 stemmen op het logo dat u het meest bekoort. Dan sluiten de stembussen en leest de redactie van zijn scherm af hoeveel likes elk logo heeft vergaard. Indien meervoud heeft bij benadering de helft van de inwoners van Vremde gestemd.

Niet zo snel! Facebook, likes? Omdat The Vremde Mirror een Duivelspact heeft gesloten met Mark Zuckerberg, dient u geabonneerd te zijn op Facebook om te kunnen stemmen. U heeft tot maandag 16/03 om 09u00 ’s ochtends de tijd om uw stem uit te brengen. Dit doet u door het logo waar uw hart het snelst van gaat bonzen, te belonen met een like. Dat doet u door op het duimpje te klikken.

U kan ook op beide logo’s stemmen. Maar volgens ingewikkelde wiskundige berekeningen had u intussen beter iets anders gedaan. En verrassing verrassing: het logo met de meeste likes wint.

Waarom een week tijd om te stemmen? Gewichtige beslissingen vragen de nodige bedenktijd. We willen het niet op ons geweten hebben dat u in een vlaag van impulsiviteit stemt op iets waarvoor u eigenlijk niet staat. Dat is zo 25 mei 2014.

Een nevenwerking van Facebook is dat het plebs van de Witte Wijk ook mee kan stemmen. Maar zij zijn (volgens de wet) evenveel mens als alle anderen en zijn dus ook stemgerechtigd.

Waar blijven die logo’s? Twee dappere lieden uit Groot-Vremde (Vremde of Boechout) waagden zich aan deze gevaarlijke onderneming. Cartoonisten die zelfs anoniem niet meer op straat kunnen komen nu uit vrees door plaatselijke religieuze fundamentalisten die het niet zo begrepen hebben op satire te worden verketterd. Zij verdienen hierom al uw respect.

U kan door op deze link te klikken stemmen op één van onderstaande logo’s.

Inzending van een anonieme aanbidder/aanbidster.

Inzending van een anonieme aanbidder/aanbidster.

Inzending van ****** ***********. Om haar te beschermen tegen godsdienstgekkies, wordt zijn/haar naam hier gecensureerd.

Inzending van ****** ***********. Om hem/haar te beschermen tegen godsdienstgekkies, wordt zijn/haar naam hier gecensureerd.