Amper 200 starters in de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profwielrenners

door The Vremde Mirror

Vandaag vindt de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profs plaats. Met ongeveer 200 deelnemers lang niet zo populair als de gewone Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. ‘We moeten overwegen of het in tijden van crisis wel opportuun is om een evenement met zo weinig deelnemers blijven te organiseren,’ aldus de organisatie.

Na de Muur van Geraardsbergen dreigen nu ook de renners uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profs te verdwijnen.

Na de Muur van Geraardsbergen dreigen nu ook de renners van het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profs te verdwijnen.

Een ijselijke noodkreet op deze hoogdag. ‘De populariteit van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profs is tanende. Er staan vandaag amper 200 deelnemers aan de start. Dat zijn er 14.800 minder dan tijdens de reguliere Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen,’ aldus grote baas van Flanders Classics Wouter Vandenhaute.

‘Het klopt dat we getroffen worden door enkele afzeggingen, maar dat is een te verwaarlozen aspect in dit verhaal,’ vertelt Vandenhaute. ‘Moeten profs wel een eigen, aparte wedstrijd krijgen? Een hele relevante vraag. In tijden van besparingen moeten we ernstig overwegen om de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen voor profs vanwege economisch niet rendabel genoeg af te schaffen. Waarom niet van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen een tweedaagse maken, de profs met de wielertoeristen laten meerijden en dat rechtstreeks in beeld brengen?’

In de wielerwereld wordt er gemengd gereageerd op Vandenhautes plannen. Michel Wuyts (wielercommentator) vreest dat er niet van elke deelnemer een steekkaart in zijn fichebak zal zitten, Greg Van Avermaet (wielrenner) denkt als de ploeg volledig in zijn dienst rijdt wel een tweede plaats uit de brand te kunnen slepen en Marc Coucke (geld schijtend ezeltje bij Etixx-Quick.Step) kan maar moeilijk begrijpen dat mensen zo geobsedeerd kunnen zijn door geld en winstbejag.

‘Ach, kritiek zal je altijd te verduren krijgen,’ antwoordt Vandenhaute laconiek. ‘Zolang de VIP’s maar tevreden zijn. En die zien toch het verschil niet tussen een hond en een wielrenner. Laat staan dat ze wielertoeristen van profwielrenners kunnen onderscheiden.’