Farmareus ontwikkelt gratis medicijn tegen morele verontwaardiging over chantagepraktijken

door The Vremde Mirror

Farmareus Alexion pakt onverwacht uit met een primeur. Waar het bedrijf de jongste tijd in een mediastorm terechtkwam omtrent de terugbetaling van een onbetaalbaar medicijn, probeert het nu haar imago te redden door een gratis geneesmiddel te lanceren dat de morele verontwaardiging over chantagepraktijken moet bestrijden.

Een pilletje slikken en daarna een glaasje water drinken. Vanaf dan bent u volgens Alexion immuun tegen morele verontwaardiging over chantagepraktijken en andere ethisch verwerpelijke toestanden.

Een pilletje inslikken. Vanaf dan bent u volgens Alexion al immuun tegen morele verontwaardiging over ethisch verwerpelijke praktijken.

‘Dit is als farmareus een bittere pil om te slikken om zo negatief in het nieuws te komen,’ vertelt Jan Ruijters, de manager van Alexion in de Benelux. ‘Gelukkig is dat nu voltooid verleden tijd dankzij onze pil tegen morele verontwaardiging over chantagepraktijken, die nu al verkrijgbaar is bij de plaatselijke apotheek. Het gemakkelijkste is evenwel een hoop pillen op te lossen in het drinkwater zodat ons medicijn overal in België uit de kraan stroomt, gezien onze betrekkelijk goede banden met de Federale Overheid slechts een kwestie van tijd.’

Ook vanuit politieke hoek wordt er gereageerd. ‘Dat Alexion dit gratis doet, stemt me positief. Maar we gaan nog wel onderhandelen over de smaak van het medicijn dat volgens Alexion nogal bitter is. Niemand zit te wachten op bitter kraantjeswater, daarom dat ik er bij Alexion voor ga ijveren dat het medicijn een aardbeiensmaak krijgt,’ aldus Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Ik geloof niet in het gratis-verhaal, maar Alexion communiceert wel goed,’ meent CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Het medicijn zou niet alleen werkzaam zijn in het geval van chantagepraktijken, maar zou ook werken tegen morele verontwaardiging over ethisch laakbare toestanden en CEO’s die ganse dagen vergaderen over hoe zich zoveel mogelijk te verrijken op de kap van kinderen met een zeldzame ziekte.