Westen: ‘Gratis wifi op de hele Middellandse Zee’

door The Vremde Mirror

Europese regeringsleiders willen het lijden van bootvluchtelingen draaglijker maken. Omdat een humaan asielbeleid te hoog gegrepen blijkt en geen electoraal profijt oplevert, komt er nu gratis wifi op de hele Middellandse Zee.

Eindelijk wifi!

Eindelijk wifi!

‘We zijn niet racistisch, we houden er alleen niet van dat mensen zonder toekomst in hun eigen land die hier proberen te zoeken,’ legt Duits bondskanselier Angela Merkel uit. ‘Maar politici zijn geen onmensen. Gratis wifi op de Middellandse Zee maakt het pendelen een stuk draaglijker. Misschien willen deze gelukszoekers daar dan wel voorgoed blijven.’

Iets wat de Nederlandse premier Mark Rutte beaamt: ‘De mensen hebben geen bed, bad en brood nodig, maar wifi, wifi en wifi.’

Een eerste proefproject met wifi op de Middellandse Zee was alvast een overdonderend succes. De bootvluchtelingen twitterden naar hartenlust.

@acoulibaly33: ‘Was ik maar in mijn thuisland. Daar worden mensen die rijstkoeken eten in het openbaar gewoon gestenigd. #pendelpret’

@jayjaykanu: ‘Mensen die amper twee mensen op hun schoot toelaten en drie in hun nek. Dikke egoïsten. #pendelpret’

@nwankwookocha: ‘Even mijn tenen strekken. Benieuwd hoeveel mensen er hierdoor uit de boot zullen vallen. #pendelpret’

Een van de peters van dit grootschalige Europese initiatief is de NMBS, zo kondigt CEO Jo Cornu aan. ‘We stellen met plezier onze knowhow ter beschikking van dit project. Openbaar vervoer zonder wifi is niet meer van deze tijd.’