Voetbalmatch verziekt ordinaire knokpartij

door The Vremde Mirror

Een knokpartij tussen rivaliserende ouders is ontaard in een voetbalmatch, waarbij Jordy (8) een gele kaart kreeg voor tijdrekken. Deze zal nu voor zijn ongepast gedrag voor de tuchtcommissie van de Belgische Voetbalbond moeten verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid kan hij nu fluiten naar een glorieuze voetbalcarrière in het buitenland die zijn vader voor ogen had.

Rivaliserende ouders gaan met elkaar op de vuist.

Rivaliserende ouders gaan met elkaar op de vuist.

Een gewoon duel tussen Sporting Vremde en Ternesse: rivaliserende ouders gaan met elkaar op de vuist. Een fijne traditie die meer en meer onder druk komt te staan door de hiermee gepaard gaande voetbalwedstrijden.

‘Die matchen verzieken echt de sfeer,’ vertelt papa Danny. ‘We moeten onze kinderen tegen de uitwassen op een voetbalveld beschermen zoals scheidsrechterlijke dwalingen, scheidsrechterlijke blunders en omgekochte arbiters. Beter is het dat ze in de kantine een warme chocomelk drinken terwijl de papa’s buiten nog wat zaakjes te regelen hebben.’

Danny is niet de enige die er niet over te spreken is dat de scheidsrechter de knokpartij onderbrak. ‘Het gaat er veel te ruw aan toe op zo’n voetbalveld,’ beaamt papa Geoffrey. ‘Na vijf minuten was het al prijs: een gele kaart voor tijdrekken. En dat is dan aanvoerder van zijn ploeg. Wat is dat voor voorbeeld? Maar ja, niet toevallig was het een spelertje van Ternesse.’

‘Hela makker, hebt gij ogen in uw kop? Die match is vendu, want dat is toevallig wel onze Jordy hé,’ komt Danny tussenbeide. ‘Daar schrik ik niet van,’ merkt Geoffrey op. ‘Wat zei je daar? Zeg dat nog eens.’

Toch vinden pedagogen niet dat voetbal negatief is voor de ontwikkeling van kinderen. ‘Ze breiden hun vocabularium exponentieel uit wanneer hun ouders naast het voetbalveld staan. En niet alleen met Latijnse spreuken.’