Amerika klaar voor blanke president

door The Vremde Mirror

In november 2016 wil Hillary Clinton Barack Obama opvolgen als President van Amerika. Een kandidatuur die gepaard gaat met heel wat controverse. Toch is Hillary Clinton ervan overtuigd dat Amerika klaar is voor een blanke president.

Hillary Clinton denkt dat Amerika klaar is voor een blanke president.

Hillary Clinton denkt dat Amerika klaar is voor een blanke president.

Volgens een peiling van CNN en Maurice De Hond zegt 97,4 procent van de Amerikanen dat hun land klaar is voor een blank staatshoofd. Een gegeven dat Clinton sterkt in de overtuiging dat ze president kan worden. ‘Mijn presidentschap zou een radicale breuk zijn met de recente geschiedenis.’

‘Clinton kan vaderlandse geschiedenis schrijven,’ stelt Amerikakenner Björn Soenens. ‘Dat een blanke zo openlijk zich kandidaat stelt, bewijst nogmaals dat er een kentering in de Amerikaanse samenleving gaande is. Blanken zijn in Amerika het slachtoffer van onderdrukking: blanke politieagenten kunnen geen zwarte mensen meer neerknallen zonder hiervoor ter verantwoording te worden geroepen, slavernij wordt niet tot nauwelijks gedoogd en het Amerikaans basketbalteam is een clubje van zwarten. Een blanke president kan daar wie weet verandering in brengen.’

De kandidatuur van Clinton is wel vanuit meerdere oogpunten uniek. Behalve dat Clinton blank is, zou ze ook de eerste Amerikaanse president zijn die Clinton heet en geen affaire heeft gehad met Monica Lewinsky, die van bil is gegaan met Bill, die het e-mailadres hillarykeuuuh@hotmail.com gebruikt om met politici en andere hoogwaardigheidsbekleders in contact te treden, die twee X-chromosomen heeft en die wordt afgerekend op de kledij die ze draagt.