Weekendinterview: Jean-Marie Dedecker

door The Vremde Mirror

Jean-Marie Dedecker nodigt de redactie van The Vremde Mirror uit in zijn buitenverblijf op Lampedusa. ‘Het is hier goed vertoeven. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de zee en tenminste geen last van windmolens.’

‘Ho, kijk ginder! Een boot met negers die zinkt. Kom gauw voor je het spektakel mist, want dat kapseist bijna even snel als de sp.a met Johan Vande Lanotte aan het roer.’

‘Ze hebben wel lef die Afrikaanse vluchtelingen. Ze worden niet meer gekolonialiseerd en ze denken de westerling te mogen opzadelen met een schuldgevoel. Van het politiek correcte leger mag je ook al niet meer zeggen dat negers achterlijk zijn. Dan zeg ik spijt komt altijd te laat: ze hadden maar in Europa moeten geboren worden, maar er zal wel een reden zijn waarom dat niet gebeurd is.’

‘Ik ben helemaal geen egoïst. Ik denk gewoon in de eerste plaats aan mezelf, mijn portemonnee en mijn eigenbelang. Als je die wufte, linkse praatjes moet geloven ben je dan een egoïst. Kijk, van dat geitenwollensokkenbakfietsdiscours heb ik mijn buik echt vol.’

‘Het is altijd de schuld van de Europeanen. Het gaat zelfs zo ver dat we het Eurovisiesongfestival op ons geweten zouden hebben. Nepal is een anagram van Alpen, dat de grond daar heeft gebeefd, zal wel weer onze schuld blijken. Waarom moeten we die mensen in Nepal nu helpen? Ze hadden maar in Afrika moeten wonen. Daar beeft de aarde niet.’