Marc Coucke: ‘Dimitri Bontinck is mediageil’

door The Vremde Mirror

In een interview met het VRT-journaal, het VTM-nieuws, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Krant van West-Vlaanderen, Het Nieuwsblad, De Gentenaar, Het Laatste Nieuws, De Standaard, De Morgen, De Tijd, Knack, Karrewiet, Le Soir, La Dernière Heure, ATV, RTV, Ring TV, Rob-tv, Vitaya, ’t Pallieterke en Newsmonkey noemt Marc Coucke Dimitri Bontinck mediageil. Hij bevestigde deze woorden in Terzake, Reyers Laat, Café Corsari, Bloot en Speren, het VRT-laatavondjournaal, Kroost en een volledig aan deze uitspraak gewijd extra journaal op één.

Oostendenaar Marc Coucke haalt zwaar uit naar Dimitri Bontinck. ‘Hij is mediageil en zou zelfs op Lesley-Ann Poppe kruipen om in de boekskes te komen.’

Aantijgingen die niet mals zijn. Daar is Coucke zich ten volle van bewust. ‘Het is een noodoproep van een wanhopige ziel. Besta ik eigenlijk wel en wat moet ik doen om met mijn weldaden de media te halen? Moet ik mij verlagen tot ethisch verwerpelijke praktijken? Dingen die niet werken uitvinden tegen dingen die geen probleem vormen? Zeg het mij.’

‘Dit is weer een typisch geval van misprijzen jegens de kleine zelfstandige ondernemer,’ besluit Coucke. ‘Het is schrijnend dat de media hier actief aan meedoen. De redders van het vaderland die aldoor doodgezwegen worden. Die alle lasten dragen, daar waar de luie beroepsstempelaar of ambtenaar in zijn hangmat met volle teugen van de lusten geniet op kap van de hardwerkende ondernemer.’

Een anonieme burgemeester kan alleen maar beamen wat Coucke zegt: ‘Ik moet al een duik nemen met ijsberen, met een seniele professor in discussie gaan of 10 mijl lopen vooraleer de media mij weten te vinden. Straks ga ik nog in pandapak op een podium moeten kruipen.’