Treinstaking gefinancierd door lezersforum HLN

door The Vremde Mirror

De treinstaking van 28 mei wordt gefinancierd door het lezersforum van HLN. Het is al langer een publiek geheim dat dit wel vaker gebeurt, maar nooit eerder werd dit zo expliciet toegegeven. Het HLN-lezersforum wil zo voorkomen in de marginaliteit te verdwijnen.

Om niet in de marginaliteit te verdwijnen, wordt de volgende treinstaking door het lezersforum van HLN gefinancierd.

Om niet in de marginaliteit te verdwijnen wordt de volgende treinstaking door het lezersforum van HLN gesponsord.

Bij gebrek aan socialisten in de Vlaamse en federale regering en met de komst van Newsmonkey waar kinderlijk geschreven veel te lange forumreacties tot artikels worden gebombardeerd, dreigde het lezersforum van HLN.be irrelevant te worden. Naast graaiende socialisten is een tweede belangrijke steunpilaar van het HLN-forum stakende spoorvakbonden. Om niet failliet te gaan verschaft het HLN-lezersforum deze spoorvakbonden nu extra faciliteiten zodat staken voor hen een stuk laagdrempeliger wordt.

In de loop der jaren heeft het lezersforum van HLN een aardige oorlogskas opgebouwd. Telkens er een reactie kwam met ‘Schuld van de Sossen’ in, kreeg het van Christian van Thillo één euro. De moderatoren zijn nu tot de conclusie gekomen dat ze die zeven miljoen euro beter kunnen investeren in de uitbouw van het forum dan te verbrassen of op te potten.

Volgens mediawatchers is dit een beslissing ingegeven door paniek: het scheelde niet veel of het lezersforum van HLN won gisteren geheel onverwacht de Libris Literatuurprijs. De surreële verbanden die er gelegd worden, haar maatschappijkritische visie op alles wat rood is, de meerstemmigheid die toch telkens hetzelfde klinkt en het ontzagwekkende oeuvre over treinstakingen waarin op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn wordt gegraven, werden door de jury gelauwerd. Reacties van Kristien Hemmerechts en Marnix Peeters zouden de definitieve ondergang van het HLN-forum betekenen.