Theo Francken: ‘B-Fast inzetten om aardkorst in Nepal te vernietigen’

door The Vremde Mirror

De aarde stopt maar niet met beven in Nepal. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kan dat niet langer aanzien en wil daarom B-Fast inzetten om de aardkorst in Nepal te vernietigen.

‘Hulpverlening, wat lost dat in hemelsnaam op?’ vraagt Theo Francken zich af. ‘Alsof de aardkorst dan stopt met trillen. Beter is het probleem bij de wortels aan te pakken. Ik pleit er dan ook voor om in Nepal aan land te gaan en de aardkorst te vernietigen alvorens die kan beven. Geen aardkorst, geen bevingen meer.’

‘Dat is in het voordeel van iedereen,’ bepleit Francken. ‘Nepalezen geen aardbevingen meer, wij geen Nepalezen. Iedereen gelukkig. Als de aarde daar nog lang blijft beven, zullen er weer een paar denken humanitair vluchteling te zijn en voor je het weet zit je met een roedel Nepalezen opgescheept.’

Francken heeft naar eigen zeggen een zeer gevoelige snaar geraakt. ‘De Nepalezen zijn heel gehecht aan hun aardkorst. Sommigen reageren zelfs oprecht furieus. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Er zal nog heel wat diplomatiek overleg volgen, maar ik zie niet meteen op welke andere manier dit probleem kan opgelost worden.’

Om deze hele operatie tot een goed einde te brengen rekent Francken op B-Fast. ‘Dat ligt binnen hun mogelijkheden mits tijdig vertrekken. Het kan niet veel moeilijker zijn dan het bouwen van een brug of een megalomaan winkelcomplex.’