België stuurt extra bedrijfswagens naar Nepal

door The Vremde Mirror

De schade aan de economie in Nepal na de aardbeving aldaar mag niet groter worden. Zo vindt Minister van Werk Kris Peeters (CD&V), die daarom heeft beslist om 75 bedrijfswagens bovenop de al geplande 200 te sturen naar Nepal. Dat moet de plaatselijke economie weer aanzwengelen.

Minister Peeters licht de investering van de 75 extra bedrijfswagens toe. ‘Het moet een motivatie voor de Nepalese bevolking zijn om weer onverwijld aan de slag te gaan. Een aardbeving is niet niks, maar het mag geen excuus zijn om je in zelfbeklag te wentelen en de economische schade te laten oplopen.’

‘Een bedrijfswagen met zijn talrijke fiscale voordelen, met zijn gunstmaatregelen en met zijn gesubsidieerde uitlaat en achteruitkijkspiegels moet het werk in Nepal weer werkbaar maken. Door de bedrijfswagen wordt de werk-privébalans geoptimaliseerd en kunnen werknemers dynamischer optreden binnen een flexibele werkomgeving wat de economische groei moet stimuleren,’ zo stelt Peeters.

Verkeersdeskundigen vrezen nu dat Nepal door een verkeersinfarct zal getroffen worden. ‘Maar dan bouwen we wel een brug,’ sust Peeters. ‘Of een tunnel. Of allebei. Of een belevingscentrum. Dat kan ook.’

‘Om de missie goed te doen verlopen, zal deze keer niet B-Fast ingezet worden,’ verduidelijkt de Minister van Werk. ‘De bedrijfswagens zullen één voor één door Pieter De Crem naar Nepal gereden worden. Hoewel sommigen iets anders beweren, is dat wel het bewijs dat Pieter niet overbodig is maar zeer nuttig werk levert.’