Sven Gatz vergeet Radio 2 op te doeken

door The Vremde Mirror

Tijdens een besparingsronde heeft Vlaams Minister van Cultuur en Media Sven Gatz een kolossale blunder gemaakt. Hij is vergeten Radio 2 op te doeken. De oppositie vindt dat Gatz zijn functie nu niet meer naar behoren kan uitoefenen en eist zijn ontslag.

Burn-outs op de werkvloer, depressies, trauma’s omdat Jo Vally weer naast de Radio 2 Zomerhit grijpt, nachtmerries over Luc Steeno, het is slechts een minimale greep uit het aanbod van perikelen waar een overmatige consumptie van Radio 2 aan de basis van ligt.

De geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen kampt met een tekort aan manschappen en had daarom gehoopt dat Radio 2 wegbezuinigd zou worden. Gatz verdedigt zich. ‘Radio 2 heeft een heel groot bereik bij inwoners van Blankenberge en familieleden van De Romeo’s. Die kunnen we niet zomaar in de kou laten staan.’

Maar Gatz geeft toe dat niet alles bij Radio 2 perfect is. ‘De radiozender scoort slecht bij mensen die mentaal gezond zijn of die een IQ boven de 85 hebben. Daar wordt aan gewerkt. Door de strot van bibliotheken dicht te knijpen, zullen er steeds meer Vlamingen met een IQ onder de 85 zijn en dus ook meer luisteraars van Radio 2.’

Gatz krijgt ook steun uit onverwachte hoek. ‘De Verenigde Staten hebben hun bezorgdheid al geuit om het eventuele verdwijnen van Radio 2,’ zo vertelt VS-correspondent Bart De Wever. ‘Het toepassen van waterboarding in Guantanamo is bij de Amerikaanse publieke opinie nog maar weinig aanvaard, in de plaats krijgen gedetineerden nu minuten aan een stuk Radio 2 te horen. Een folterpraktijk die veel efficiënter blijkt te zijn.’