Electrabel lanceert gepersonaliseerd kernafval

door The Vremde Mirror

Electrabel pakt uit met een internationale primeur. Voor het eerst zullen mensen zich gepersonaliseerd kernafval kunnen aanschaffen. Electrabel hoopt zo alle vooroordelen jegens kernenergie uit te roeien.

Electrabel lanceert gepersonaliseerd kernafval. Want het is jouw energie.

Electrabel lanceert gepersonaliseerd kernafval. Want het is jouw energie.

‘Kernenergie weer sexy maken. Dat is het plan,’ zo vertelt woordvoerder van Electrabel Marie-Christine Marghem. ‘Wie hip, trendy en niet oubollig wil overkomen, is het aan zijn stand verplicht om gepersonaliseerd kernafval te kopen.’

‘Het concept is even simpel als geniaal,’ stelt Marghem. ‘Electrabel levert kernafval af in een Tupperware-potje met een persoonlijke boodschap op. Zo moet de onverschillige of vijandige houding die mensen koesteren jegens kernenergie omslaan in emotionele betrokkenheid en een oprechte verbondenheid. Want het is jouw energie.’

Een gewoon potje kernafval is al voor 30 euro te verkrijgen, wanneer het gepersonaliseerd is moet u 1000 euro ophoesten. ‘Het spreekt voor zich dat gepersonaliseerd kernafval duurder is dan gewoon kernafval,’ zo geeft Marghem toe. ‘Kernafval is dan niet gewoon kernafval, maar geeft vorm aan iemands identiteit.’

Klanten van Electrabel reageren alvast laaiend enthousiast. ‘Ideaal om op donkere winterdagen de crèche wat meer te doen stralen,’ vertelt kinderverzorgster Annie (52). Toch dreigt er nog een kink in de kabel te komen. Volgens Test-Aankoop en Unizo is er hier duidelijk sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van ongesubsidieerde zelfstandige kernafvalverstrekkers.