Griekse mythologie voor vijf jaar naar Duitsland

door The Vremde Mirror

De Griekse mythologie is voor een recordbedrag onder de hamer gegaan. Zeus en trawanten trekken voor vijf jaar naar Duitsland dat maar liefst 91 miljoen euro betaalde. Griekenland staat zo een stapje dichter bij de 1,6 miljard euro die aan het eind van deze maand aan het IMF moet afbetaald worden.

Het was een publiek geheim dat Griekse goden al langer ongelukkig waren over gaten in de muren van hun buitenverblijf.

Het was een publiek geheim dat Griekse goden al langer klaagden over de gaten in de muren van hun buitenverblijf.

Nog nooit werd er zoveel geld op tafel gelegd voor een beetje mythologie. Er waren meerdere kapers op de kust. Zo bleken Kris Peeters en Karel Van Eetvelt erg geïnteresseerd in Herakles, maar stribbelden de Walen tegen. En de Europese Unie liet in eerste instantie haar oog vallen op een paard, tot de Britse premier David Cameron constateerde dat Griekenland al lid is.

De stugge Griekse houding dreef ook nog eens de prijs op net als de aanwezigheid van Zeus, een polyvalente middenvelder met een groot infiltratievermogen. Het was Duitsland dat uiteindelijk aan het langste eind trok en de hele inboedel op de kop tikte.

Duits Bondskanselier Angela Merkel spreekt van rechtvaardigheid. ‘Ik herinner me de woorden van Zeus nog goed: ‘Ich bin ein Berliner.’ Eigenlijk erg dat we 91 miljoen euro moeten betalen voor onze eigen geschiedenis boordevol heldhaftige vertoningen.’

De Griekse premier Alexis Tsipras betreurt het vertrek, maar voelde het enigszins aankomen. ‘Sommige goden aasden al langer op een transfer en begonnen te zeuren over de gaten in de muren van hun buitenverblijf, terwijl ze goed genoeg wisten dat de Griekse regering geen geld heeft voor een renovatie, laat staan voor geluiddempende, geïsoleerde muren conform de Europese regelgeving.’