Toch een akkoord: twee miljoen Grieken op zee gezet

door The Vremde Mirror

Er lijkt een oplossing te zijn gevonden voor de crisis tussen Griekenland en de rest van Europa. Griekenland zet twee miljoen inwoners op zee. Een belangrijke bezuinigingsmaatregel. Zo wil Griekenland tegemoet komen aan de eisen van het IMF, de Europese Centrale Bank en de Europese Unie.

Twee miljoen Grieken worden op zee gezet. Een effectieve bezuinigingsmaatregel.

Twee miljoen Grieken worden op zee gezet. De meest effectieve bezuinigingsmaatregel.

Op dit moment leven er bijna elf miljoen mensen in Griekenland. Dat betekent dat een kleine 20% van de Griekse populatie afvloeit zonder te worden vervangen.

‘Een zeer effectieve maatregel,’ jubelt Duits bondskanselier Angela Merkel. ‘Door twee miljoen inwoners te schrappen, zijn er ook twee miljoen minder labbekakken. Niet iedereen kan asperges plukken, in het zonnetje, met de radio aan.’

Europa benadrukt dat er geen mensen gedwongen worden om op te hoepelen. Alleen wie de Griekse pensioenleeftijd van 33 jaar heeft bereikt, zal worden wegbezuinigd.

De Griekse premier Alexis Tsipras dankt Europa voor de logistieke ondersteuning. ‘De twee miljoen Grieken zullen op zee worden gezet in gammele bootjes en op vermolmde houten paletten, die door Italië worden geleverd.’

De Tunesische president Beji Caid Essebsi vreest nu dat de Afrikaanse kusten zullen overspoeld worden met gelukszoekers en migranten. ‘Ik weet niet of landen en gebieden als Zuid-Soedan, Noord-Kivu en Somalië bereid zijn om voor bed, bad en brood te zorgen. Zulke lanterfanters passen nu eenmaal niet in het economische model van Afrika. Ze zijn een Europees probleem.’