Dit artikel bevestigt: van eten ga je loeihard dood

door The Vremde Mirror

In alles zit kanker, drugs en bacteriën die ooit in de anus hebben gezeten van een vorte Deense koe waarover Marnix Peeters amper drie keer per dag vunzige gedachten heeft. Dat bevestigt dit artikel, dat voorts aanraadt om dit artikel te lezen.

IS probeerde een lading voedsel het land in te smokkelen

Na het eten komt de dood. Een verkoper van groenten en fruit uit Borgerhout is opgepakt voor poging tot genocide.

Daar waar de reguliere media niet van sensatiezucht willen beticht worden en omfloerst schrijven dat biefstuk eten even veilig is als met drinkwater besprenkeld asbest inhaleren in de kernreactor van Doel 4, is de realiteit een stuk minder risicoloos. In dit artikel wordt beschreven hoe je sterft aan eten. Is dat zo? Ja, dat is inderdaad wat men hier schrijft.

Zo staat er ook: ‘Eet je vis uit de Stille Oceaan, dan stik je algauw in een plastic zakje dat niet goed is verwijderd uit de vis. Een pijnlijke affaire omdat je al snel het imago krijgt van een milieuvervuiler, hoewel je altijd nauwgezet je boterhammen in zilverpapier wikkelde en dat bijhield voor de arme kindjes in Congo, hierover op de koffietafel zal geroddeld worden maar enig verweer onmogelijk is omdat je dood ligt te wezen in je graf. Etc.’

Het artikel in kwestie anticipeert ook op de mogelijke kritiek dat dit te anekdotisch is: ‘Uit een steekproef bij drie mensen die stierven ten gevolge van het nuttigen van voedsel is gebleken dat ze in 100% van de gevallen door eten doodgingen.’

Nog meer cijfers die in dit artikel worden vermeld: twaalfvingerige darm, maximaal zeventien keer per dag, 25 jaar, 280% en 120.000 gram bewerkt vlees per dag.

Misschien is het dan interessant om te kijken naar wat deze drie personen nu net aten. Dit artikel waarop Brits wetenschappelijk onderzoek zich zal baseren vindt van niet.

Het kiest ervoor om mistoestanden aan de kaak te stellen, een prima redactionele keuze: ‘Een moeder uit Wommelgem die haar kind spruiten te eten gaf, vliegt levenslang de cel in voor poging tot moord. Het kind zag de biologische aanval tijdig aankomen, verwittigde de politie en stelt het wel.’

‘In Vilvoorde is een zelfmoordaanslag verijdeld toen een man een chocoladereep uit zijn broekzak toverde. En in Borgerhout is een Marokkaanse verkoper van groenten en fruit opgepakt voor het willen plegen van genocide. Er wordt onderzocht of hij alleen handelde of een infiltrant is van IS.’