Comité P vernietigend: ’14-jarig meisje kreeg kans niet verfkogel te instagrammen’

door The Vremde Mirror

Bij een interventie van het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie is een Syrisch 14-jarig meisje neergeschoten met een verfkogel. Het Comité P stelt zich nu vragen bij dit optreden. ‘Meisjes van 14 die neergeschoten worden, moeten altijd de kans krijgen dit te instagrammen voor ze overmeesterd worden. Al is het maar de inhoud van de brooddoos van de agent die een kogel op ze heeft afgevuurd.’

De politie van Antwerpen houdt te weinig rekening met de leefwereld van 14-jarigen, zo stelt het Comité P.

De politie van Antwerpen houdt te weinig rekening met de leefwereld van 14-jarigen, zo stelt het Comité P.

Het Comité P is niet mals voor de Antwerpse politie. ‘Die mist inlevingsvermogen in de leefwereld van een 14-jarige anno 2015. Anders was dit nooit zo uit de hand gelopen. Nu zit je met een 14-jarige die getraumatiseerd is voor het leven omdat ze een instagramfoto die veel likes zou scoren door de neus ziet geboord.’

Het SRT verwerpt evenwel de kritiek. ‘We wisten niet of het meisje nog in leven was. Het was met andere woorden een weloverwogen beslissing om ze meteen af te voeren nadat ze neergeschoten werd. In het ziekenhuis bleek ze nog te leven en was het te laat voor een instagramfoto ter plaatse of een Snapchat story van hoe ze heldhaftig door ons werd uitgeschakeld.’

Toch beseft ook het SRT dat het in de toekomst beter kan. ‘In de gevallen we nog eens een 14-jarig meisje neerschieten dat dit op de koop toe overleeft, mag ze een selfie nemen met ons. Zo blijkt eens te meer dat ons hardvochtig imago op niets gestoeld is.’

Ook de Amerikaanse president Barack Obama is gechoqueerd en veroordeelt de interventie van het Snelle Respons Team. ‘Politie hoort doordacht met wapens om te springen.’