Sylvain (62) geeft forfait voor Kerstmis

door The Vremde Mirror

De 62-jarige Sylvain zal Kerstmis volledig aan zich voorbij laten gaan. Hij zal zich noch in het openbaar noch in intieme kring vertonen. Dit nieuws deelde hij mee op zijn Facebookpagina. ‘Kerstmis past niet in mijn voorbereiding op Maria Lichtmis,’ laat hij daar weten.

Kerstmis moet het dit jaar zonder Sylvain stellen. Een aderlating.

Kerstmis moet het dit jaar zonder Sylvain stellen. Een aderlating.

Bij het grote publiek slaat het nieuws in als een bom. Maar voor mensen die Sylvain al langer volgen, is dit geen verrassing.

‘Als Sylvain voelt dat hij tegen Kerstmis maar voor 99% in vorm geraakt, dan verlegt hij liever zijn doelen. Dat is Sylvain, geen man van half werk,’ verklaart zijn boezemvriend Georges (61).

Toch zou dit maar ten dele de ware toedracht vormen omtrent zijn verstek. Er wordt druk gegist of dit de voorbode is van een voortijdige exit van Sylvain.

‘Vroeger kwam Sylvain elke zondag stipt om halfacht ’s ochtends langs om drie rozijnenkoeken en zes pistolets. Maar twee maanden geleden is dat plots gestopt. Nu komt alleen nog zijn vrouw hier over de vloer,’ getuigt een bakkersvrouw die liever niet bij naam genoemd wil worden.

Ook voor de rest van zijn naaste omgeving is het al langer duidelijk dat Sylvain de laatste tijd niet in grote doen is, er wordt gefluisterd dat hij kampt met een slepende ziekte, maar dat wil niemand hardop gezegd hebben.

Zijn manager wil die kwalijke roddels en insinuaties de kop indrukken. ‘Dit is noch hipstergedrag van zie mij Maria Lichtmis eens verkiezen boven Kerstmis, zo is Sylvain niet, noch een vlucht om iets te verbergen. Maar een weloverwogen keuze. Sylvain hoeft nu niet ganser dagen Facebook te checken om op de hoogte te blijven van het wereldnieuws in en buiten de familie louter om met de kerstdagen een rol van betekenis te spelen. Maar hij kan ver van alle schijnwerpers toeleven naar Maria Lichtmis.’

‘Ook nieuwjaar past niet in zijn schema,’ bevestigt zijn manager. ‘Het is toch elk jaar hetzelfde, zo relativeert Sylvain, die overgang van gisteren naar vandaag. Toch blijft het jammer. Zonder een publiekstrekker als Sylvain is Kerstmis toch ook maar de dag dat Jezus geboren werd.’

Er is nog geen vervanger voor Sylvain opgeroepen.