Vier lanceert quiz met deelnemers DSMTW

door The Vremde Mirror

Het Vier-programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’, misschien bij u bekend van de voorgekauwde grappen die nadien de ganse weg van de spijsvertering nog driemaal ondergaan, wordt in het voorjaar van 2016 in een nieuw jasje gestoken. Dan pakt Vier namelijk uit met een quiz waaraan alleen eerdere deelnemers van DSMTW meedoen.

'BV's die quizvragen beantwoorden. Dat kan alleen maar beklijvende tv opleveren.'

‘BV’s die quizvragen beantwoorden. Dat daar niemand al aan heeft gedacht.’

De presentator van de nieuwe laatavondquiz wordt regisseur Erik Van Looy. ‘Ik kan nog niet veel kwijt over het concept, maar uniek wordt het alleszins. Het wordt een quiz waarin de kandidaten vragen krijgen, die ze moeten beantwoorden zonder het bestaande script te verlaten. Een tweekoppige jury leest af en toe een mop voor uit het oeuvre van zatte nonkel Lucien. En als die te flauw is, zal ik zo hard en aanstekelijk lachen dat het publiek alsnog in een deuk ligt.’

Bij Vier gelooft men rotsvast in dit relatief ongeziene, volgens De Standaard ook revolutionaire, historische, onvergelijkelijke, grensverleggende, baanbrekende, totaal vernieuwende, splendide, overweldigende en cognitief prikkelende format dat bol staat van de noviteiten. De Morgen heeft het dan weer over een ontzettend waanzinnig, krankjorum en creatief verfrissend idee dat een cesuur in de geschiedenis van ons land zal betekenen.

Erik Van Looy begrijpt de consternatie. ‘Er is niemand die kan voorzien wat er gebeurt als BV’s quizvragen beantwoorden. Dat er nog nooit eerder een televisiemaker aan een dergelijk concept heeft gedacht.’

Eén van de juryleden is auteur Herman Brusselmans. ‘De dag dat ik ook maar één seconde van mijn leven aan DSMTW of aanverwanten verspil, mag je me klinisch dood verklaren. Gelukkig is de dood na het leven de meest tijdelijke fase van ons bestaan.’