Peiling: dit zijn de gespreksonderwerpen op kerstavond, afvalophaling daalt in populariteit

door The Vremde Mirror

kerstpeiling

Resultaten peiling december 2015

Volgens een opiniepeiling in opdracht van The Vremde Mirror steekt Overige als gespreksonderwerp op kerstavond Afvalophaling voorbij. Afvalophaling ziet meer dan de helft van haar macht wegsmelten ten opzichte van 2005. De voorsprong is niet afgetekend, maar wel beduidend, want ook Overige dat dit jaar een kartel vormt met Bert Anciaux gaat er procentueel op achteruit.

Daarachter zien we een peloton samen klitten. ‘De suikerziekte van de bomma, maar ze snoept zo graag’ blijft een vaste waarde, maar moet ten opzichte van twintig jaar geleden vier procentpunten inboeten. Waarschijnlijk omdat suikerziekte de jongste jaren felle concurrentie krijgt van kanker, glutenallergie, alzheimer, levercirrose, longfibrose, ebola en hypochondrie.

‘Vroeg donker hé. ’t Is dat klimaat. Ge merkt toch dat de dagen al aan het lengen zijn’ maakt een mooie winst in vergelijking met 2005, met zekerheid te wijten aan de herwonnen aandacht voor de opwarming van de aarde in de binnen- en buitenlandse pers en bij de bakker.

Dat een zinvolle invulling van het bestaan anno 2015 niet evident is, blijkt ook uit de wederopstanding van ‘Is er niks op tv?’ Ook de zaak-Agusta is aan een opmerkelijke revival bezig en flirt met de symbolische grens van de 10%.

Een opvallende nieuwkomer is de walvisvangst voor wetenschappelijk onderzoek. Het is maar de vraag of we hier niet van een hype moeten spreken.

De vluchtelingencrisis haalt verrassend de kiesdrempel van 5% niet en wordt uit de officiële uitslag van de peiling geschrapt evenals de discursieve analyse van de interviews met Kevin Pauwels, de prijs van de bloem, de bompa zijn cholesterol en de spoorstakingen.

De makers van de opiniepeiling zeggen dat de foutenmarge van 22.5% geen factor van belang is. Ze benadrukken ook dat dit de resultaten zijn mocht het vandaag kerstavond zijn. Dat is het niet.