Regering investeert 9 miljard in defensie Club Brugge

door The Vremde Mirror

De minister van Defensie van Club Brugge Steven Vandeput (N-VA) is verheugd dat na jaren van besparen er eindelijk weer kan worden geïnvesteerd. ‘Het is de bedoeling dat Club Brugge opnieuw strijdbaar wordt in Europa.’

Een tweemansdefensie uitgerust met extra materieel moet aanvallen van buitenaf counteren.

Een tweemansverdediging uitgerust met extra middelen moet vijandige aanvallen counteren.

Ruim negen miljard. Dat is het bedrag dat de regering tussen 2019 en 2030 vrijmaakt om de defensie van Club Brugge te moderniseren.

‘De investeringen zijn drieërlei,’ legt Vandeput uit. ‘Land, zee en lucht. Op het land maken we vooral middelen vrij voor een betere communicatie. Voor de luchtduels betreft de investering in hoofdzaak helmen met uitstekende pinnen. Het geld voor de zee van ruimte en tijd die de aanvallende vijand in de schoot geworpen krijgt, moet nog een gepaste invulling krijgen.’

Toch zal de defensie van Club Brugge ook afgeslankt worden. ‘Op termijn zal Club Brugge met een tweemansverdediging op het veld komen die weliswaar beter gewapend is. Ook zal het met een vliegende keeper spelen. Die krijgt een jachtbommenwerper ter beschikking.’

‘Een druppel op een hete plaat,’ vindt voetbalanalist Peter Vandenbempt. ‘Ik begrijp dat er bespaard moet worden, maar behoudens een mirakel krijg je met negen miljard de defensie van Club Brugge nooit op de rails.’

Toch spreken de meeste kritische stemmen van een decadente investering in tijden van eeuwigdurende crisis. Vandeput pareert die kritiek. ‘Ik kon die negen miljard evengoed geven aan folkloreclubjes die gewapend door de straten paraderen, vroeger misschien relevant waren, maar nu al lang niet meer. Dat is toch maar mooi vermeden.’