België bevestigt ondergrondse proef met goedendags

door The Vremde Mirror

België heeft een geslaagde test uitgevoerd met goedendags. Dat meldt de Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Hij wil dat België tegen eind dit jaar zelf op grote schaal goedendags kan produceren. Niet de enige investering in Defensie. Uit nostalgie koopt hij ook nog een atoombom en voor 600 miljoen euro aan Patriot-raketten.

'Het Belgisch leger wapenen tegen het verleden.'

‘Het leger wapenen tegen het verleden.’

Na de geslaagde ondergrondse proef en jarenlang experimenteren schuwt Vandeput het forse taalgebruik niet. ‘België is eind dit jaar in staat om zelf goedendags te maken.’

Noord-Korea en Iran spreken zelfs van nauwelijks verholen oorlogstaal. Een gevaarlijke provocatie in een anders al instabiele regio. Dat lacht Vandeput weg. ‘Buurlanden hoeven niet bang te zijn. Zolang de soevereiniteit van Linkebeek geschonden wordt, zullen we alle goedendags daar nodig hebben.’

‘De federale regering voert een consequent beleid,’ aldus politicoloog Carl Devos. ‘Ze wil duidelijk op elk domein tot in de puntjes voorbereid zijn op een terugkeer naar de middeleeuwen.’

Vandeput maakt nog meer middelen vrij voor het Belgische leger. ‘Patriot-raketten zijn niet meer van deze tijd, maar moeten nostalgie aanwakkeren. Ook atoombommen zijn al een tijdje in onbruik, wat onbegrijpelijk is gezien hun historische waarde.’

De NAVO en de Verenigde Naties buigen zich nu over mogelijke sancties na de proef met goedendags. In Amerika spreekt men van bluf. Volgens president Barack Obama zou België niet eens een terrorist in een kast vinden.