Hanneke gaat naar 5 Facebookevents tegelijk

door The Vremde Mirror

Gisteravond nam Hanneke deel aan 5 Facebookevents. Een anonieme vriendin beweert dat ze gewoon op café zat waar ze aanpapte met een racistische, elf jaar oudere trucker.

fb

Een Russische drinkavond ten voordele van de vluchtelingen in Calais en Duinkerken, een wekelijkse poëzieavond, een Repair Café en een cultuurquiz voor het goede doel. Ook doet Hanneke mee aan Dagen Zonder Vlees. En was ze ‘geïnteresseerd’ in een symposium over de duurzame teelt van knollen en gewassen in Gambia en een debatavond rond het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Een anonieme vriendin van de tweedejaarsstudente filosofie bracht het bedrog aan het licht. ‘Ze heeft misbruik gemaakt van mijn vertrouwen. In tegenstelling tot wat ze aangaf op Facebook was ze op geen van voorgenoemde evenementen aanwezig, laat staan op alle vijf, maar zat ze op café.’

Isolde vermoedde al langer gesjoemel. ‘Maar je wil toch altijd het goede in de mens zien. Ik weet nog goed die keer dat ze op Facebook te kennen gaf op dezelfde avond en naar een stille optocht van Hart Boven Hard te gaan en naar een manifestatie van Pegida. Nu denk je dan: ja, dat kan natuurlijk niet.’

Volgens Facebook niet de eerste maal dat er sprake is van dit soort wanpraktijken. Om een escalatie van het probleem te vermijden, wil Facebook nu de bedriegers verwijderen die elders inchecken dan waar aangekondigd. Het zal daarom ook met een kliklijn starten waar vrienden en collega’s elkaar kunnen verklikken.

In afwachting hiervan gaat Hanneke vanavond naar een netwerkevenement rond armoedebestrijding, een kritische lezing over Spinoza en een geheime bijeenkomst van Satudarah.