Geen bussen meer naar Syrische grens

door The Vremde Mirror

Er rijden geen bussen meer van en naar de grens met Syrië. Vervoersmaatschappij De Lijn oordeelt dat de buslijn vanuit Antwerpen via Vilvoorde te weinig seniele senioren aantrekt.

delijn

Vele Vlamingen worden nostalgisch wanneer ze denken aan de talloze uren dat ze op de buslijn tussen Antwerpen/Vilvoorde en de Syrische grens vertoefden. Toch verdwijnt dit monument nu.

Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot legt uit: ‘De buslijn voldoet maar matig aan de actuele tijdsgeest en past niet meer in de huidige filosofie van De Lijn. Het klopt dat onder jongeren die we anders moeilijk bereiken de lijn onbeschrijflijk populair was. Maar onze werkelijke doelgroep haakte in snel tempo af.’

‘Meer en meer seniele bejaarden worden liever voor de ingang van een supermarkt gedropt dan aan de Syrische grens,’ gaat Kesteloot verder. ‘Je kan dit betreuren en ook verachten, maar het is nu eenmaal een realiteit die onze dienstverlening beïnvloedt.’

Vaste buschauffeur op het traject Antwerpen/Vilvoorde – Syrische grens was Marc (60). ‘Het waren niet de kortste dagen, niettemin was het altijd lachen en plezier maken met die jonge gasten over wie je kan zeggen wat je wil, maar een gordel droegen ze vrijwel allemaal.’

Marc vreest nu voor zijn leven. Hij rijdt vanaf vandaag dagelijks van en naar Brussel, terwijl hij had gehoopt op een rustige oude dag. ‘En mijn veiligheid dan? Is dit het respect dat ik verdien?’